insecten zomer hor

Last van insecten in de zomer? Dit doe je eraan!

Het is heerlijk wanneer het warme weer opnieuw begint. De lente is begonnen, je kunt de deuren weer lekker openzetten. Fantastisch! Alleen, wij zijn niet de enigen die houden van dat warme weer. Insecten komen weer uit alle hoeken tevoorschijn. Ook vanaf buiten weten zij de weg naar binnen heel goed te vinden. Zeker op de echt warme zomerdagen. Wanneer je graag een raampje of een deur openzet, reken dan maar dat je te doen krijgt met muggen, wespen en ander ongedierte.

Hordeuren, de beste oplossing

Hordeuren zijn een uitstekende oplossing voor het buitenhouden van insecten, ook volgens woonschrift. Met een hordeur haal je frisse lucht naar binnen, maar houdt je ongedierte lekker buiten. De meesten zijn met raamhorren wel bekend. Maar ook voor deuren bestaan er toepasselijke horren. Deze worden vooral bij tuindeuren toegepast.

Heb jij ‘s nachts vaak last van die vervelende muggen? Dan kun je eens hordeuren op maat gemaakt overwegen! Dit is dan zeker een goed idee. Je kunt kiezen uit diverse varianten. Vandaag de dag kiest men meestal voor de luxe plissé hordeur. Dit is vandaag de dag een van de toegankelijke interieurtrends en zorgt dat jij kunt genieten van een zorgeloze zomer. Wat is de beste hordeur voor jou? We nemen je hieronder even mee langs de mogelijkheden.

De rolhor

De naam doet het eigenlijk al verraden, bij deze hordeur rolt het gaas op. Dit is iets heel anders dan een plissé hordeur, waar het gaas juist opvouwt. Een rolhor is net als een plissé hordeur weerbestendig. Dit type kun je dan ook zowel binnen als buite monteren. Een rolhor kun je verkrijgen in diverse soorten en maten.

De scharnier hordeur

Dit is de welbekende scharnierende hordeur. Dit is in principe een soort extra deurtje voor je daadwerkelijke deur. Dit type hor kun je dan ook alleen gebruiken met openslaande deuren. Je kunt als extra versteviging kiezen voor een hor met schopplaat. Deze is erg handig voor mensen met huisdieren. Dit voorkomt dat zij met hun poten in het horrengaas drukken. Dit type hordeur is tevens weerbestendig en kun je zowel binnen als buiten plaatsen, alhoewel de mogelijkheden met deze roldeur verder zijn limieten kent ten opzichte van de andere opties.

De plissé hordeur

De plissé hordeur is de meest moderne en populairste hordeur van dit moment. Dit is een uitvinding die overgekomen is vanuit Japan. Het gaas vouwt bij deze hordeur op en uit. Daarnaast kun je deze hordeur makkelijk bedienen door hem op iedere gewenste plaats in de juiste stand te zetten.

Je kunt kiezen voor een enkele of dubbele deur. Dit is afhankelijk van hoe groot jouw deurgat is. Wanneer je op zoek bent naar een plissé hordeur voor je schuifpui, dan kun je ook kiezen voor een dubbele plissé hordeur. Deze zijn overigens weerbestendig en daarom kun je deze prima een de buitenkant van de deur monteren. Wanneer de hor compleet is ingevouwen ku je enkel de cassette nog met het blote oog zien.

Een plissé hordeur heeft trouwens een uitstekende esthetische functie en is een werkelijk pronkstuk voor iedereen. Match hem met je vloer of kozijnen en je hebt een prachtige aanvulling voor je interieur.

Foto van Vinicius “amnx” Amano on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *