HOE VERBERG IK MIJN KATTENBAK?

Een van de lelijkste praktische dingen in een huis is de kattenbak. Praktisch maar wel echt een lelijk object dat nergens bij staat. Op Pinterest (www.pinterest.com) viel mijn oog op een oplossing voor het verbergen van de kattenbak. Dat ik daar zelf niet op ben gekomen…J. Na wat zoekwerk op pinterest en internet kwam ik verschillende oplossingen tegen, ik laat er graag een paar zien ter inspiratie.

Bovenin zijn 2 IKEA PS meubeltjes (www.IKEA.nl) iets aangepast; links een voerplek en de kattenbak rechts. Een kattenluikje is in het gat geplaatst zodat het wel veilig is voor de katten om erin en eruit te gaan.

Linksonder is de kattenbak ingebouwd in een bestaand oud kastje. En rechtsonder zie je een steigerhouten exemplaar. Onderin zit de kattenbak, aan de voorkant krabwandjes en bovenop een lekkere ligplek. Links en rechts zit een handvat waarmee je de houten ombouw optilt en makkelijk bij de kattenbak kunt.

HOE VERBERG IK MIJN KATTENBAK?

Het basisprincipe is eigenlijk altijd een kastje dat vrijstaat in de ruimte of juist is geïntegreerd in de omgeving. Eerst een heel vrijstaand kastje. Het principe spreekt voor zich:(www.contemporist.com)

Maar zoals hieronder is te zien, kun je het ook integreren in een keukenwand. (Of ik dit nu echt zo hygiënisch vind, laat ik even in het midden) het gaat mij meer om het principe,

In een gang zie je voor het oog dit kastje hieronder staan, Aan de zijkant zie je de ingang voor kat. En dit exemplaar heeft een draaideur naar beneden toe. Als je heel goed kijkt ligt er een plastic folie onder in de kattenbak met grid. Dus dan is schoonmaken ook geen probleem.

Op internet en pinterest zijn verschillende varianten te vinden van de principes hierboven. Echt leuk om te zien wat mensen bedenken. Ik ga ook maar eens over mijn eigen versie nadenken.

Tot in augustus!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  info@puurbinnen.nl

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *