ledverlichting

HOE ZIT HET NU PRECIES MET LEDVERLICHTING ?

LED verlichting…je kunt er niet meer omheen, ook niet als consument. Maar hoe zit het nu eigenlijk? Waarom zou je over moeten stappen, wat is het nut van wéér een ander type verlichting?

1). LED IS GOEDKOOP IN VERBRUIK!
Ik ben zelf met een techneut getrouwd die 5 jaar geleden kost wat kost overal LED in ons nieuwe huis wilde hebben, dan mocht ik de lampen onbeperkt laten branden…want….het ze zijn zuiniger in verbruik. Een LED-lamp heeft een enorm lange levensduur: 50.000 (!!) branduren vergeleken met max 1.500 branduren voor de gloeilamp. Je haalt je winst er dus dubbel en dwars uit; je hoeft bijna nooit meer nieuwe lampen te kopen! Ze doen het gewoon.

2). HET LICHT VAN LED IS LELIJK! IS DAT ZO?
Ook ik was zwaar bevooroordeeld 5 jaar geleden want ‘dat zou niet mooi zijn’, ‘lelijk licht geven’ enz. enz. En daar is mijn zoektocht begonnen. LED-licht was in de beginjaren inderdaad koud en sfeerloos; onprettig licht voor in de woning. Vanuit milieuoogpunt (geen gebruik van kwik) wordt alles uitgerust met LED. En de laatste jaren is veel doorontwikkeld en werkt het nu prima. Zelf koop ik nu de gewone IKEA LED-‘gloeilampen’ voor mijn oude armaturen en die geven perfect sfeervol licht met de vele voordelen van LED.

De zoektocht naar vooral mooie armaturen en inbouwspotjes is nu geen enkel probleem meer. Op dit moment worden alle moderne nieuwe lampen in LED uitgerust, dus keuze in overvloed. (www.lampenlicht.nl).

led verlichting

4). LED IS DIMBAAR & DE KLEUR IS TE VERANDEREN
LED is perfect dimbaar. Bijvoorbeeld de lamp Midsummer van Tord Boontje (http://shop.tordboontje.com/). En met LED kun je ook kleuren programmeren:

lamp ledverlichting

5). MIJN PRIVE TOPPER: PIET HEIN EEK
Ik was al vanaf de aanschaf van ons huis op zoek naar plafond spots, LED dus want dat wilde manlief. Maar het nadeel van LED is dat de warmte van de lamp naar achteren gaat. Die warmte moet ergens opgevangen worden en dat gebeurt vaak met een lelijk lomp element dat je tegen het plafond schroeft. Eindelijk na 3 jaar zoeken en wachten vond ik het bij Piet Hein Eek. (www.pietheineek.nl) Mooi plat tegen het plafond zonder lompe vorm. Industrieel en luchtig. Precies wat ik zocht.

ledverlichting piet hein eek

En ik ben er nog steeds elke dag blij mee.
Tot in September
MARIE-JOSE SCHREIBERS

logo

06 41 78 93 52 info@puurbinnen.nl
Bezoekadres: Sonseweg 39 5681 BH Best
Postadres: Hortsedijk 65 5708 HB Helmond
www.puurbinnen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *