“ECHTE ZOMERLIEFDE”

Een zwart wit terras make-over…..

Heerlijk vind ik het altijd om de deuren open te gooien. Het is zo fijn om lange zomer avonden door te brengen in de tuin en te genieten van een spontane barbecue met vrienden en van familie die gezellig aanschuiven aan de gastvrije eettafel. Buitenhaard aan en heerlijk genieten!

Afgelopen lente had ik al plannen wat ik graag wilde veranderen aan mijn terras. Ik had het allemaal al in mijn hoofd zitten. Vaak maak ik de sfeer die ik in gedachten heb visueel met een moodboard, zoals ook in dit geval.

zwart wit
Moodboard ter inspiratie voor het zwart wit terras

Mijn inspiratie voor mijn zwart wit terras?

Vaak krijg ik de vraag, waar ik nou de ideeën vandaan haal. Ik laat me inspireren door alles wat ik op straat, in tijdschriften, winkels, restaurants, instagram en pinterest zie. Doordat ik heel actief pins verzamel weet ik wat er speelt en wat de trends zijn. Hier maak ik dan moodboards van. Uiteindelijk gaat het mij om een mix van stijlen, dat maakt het interessant. Zolang het maar rust, sfeer en éénheid uitstraalt. Deze drie elementen zijn de basis voor al mijn styling opdrachten.

Maar het begon in dit geval niet met het moodboard. Eigenlijk begon het met de tafel. De oude was compleet verrot en dus moest er een andere komen. Een grote houten tafel was altijd al mijn droom.
Deze heeft mijn man op maat gemaakt. Allebei vinden we het belangrijk dat het interieur een handtekening heeft. Veel meubels in ons huis hebben we daarom zelf ontworpen en gemaakt.
In dit geval een lekkere groot lange houten tafel met een losse bank, waar we met zijn alle aan kunnen zitten. En om hem tegen de weersinvloeden te beschermen moest die toch echt geschilderd worden volgens mijn man. De keuze viel op wit.

Hier wil je toch iedere dag in de ochtendzon je koffie drinken?

Zoals ik van een heerlijk grote tafel droomde, zo wilde mijn man lekker koffie drinken in de tuin op een lounge bank. En dus ging hij weer aan de gang en maakte hij een heerlijke tuinbank. Omdat de zitkussens van de Ikea te betalen zijn, werden die gekocht en als basis gebruikt voor het ontwerp van de tuinbank. Doordat de kussens van de Ikea alleen in het zwart verkrijgbaar waren en de tuintafel al wit was ontstond het idee om het kleurenpalet in het zwart wit te houden.

zwart wit terras
op maat gemaakte bank met zitkussens van de ikea

Op zoek naar blikvangers!


En je bent styliste of niet, dus ik wilde er natuurlijk mijn eigen stempel op drukken.
Bij het gekozen zwart wit kleurenpallet schoot me gelijk een aantal plaatjes in mijn hoofd van zwart wit kussens met een Bohemien, Mediterraanse sfeer, zoals op het moodboard te zien is.

terras zwart wit

Al mijn hele leven vind ik het heerlijk om markten en groothandels af te struinen. In zekere zin denk ik dat ik altijd op zoek ben naar bijzondere items, ook voor mijn eigen label thuis met Moon. Ik vind overal schatten. Mijn hart maakt een sprongetje als ik weer tegen een bijzondere vondst aanloop, zoals ook bij deze zwart wit kussens met Bohemien print. Een echte blikvanger van de eerste orde. Perfect voor mijn zwart wit terras.
zwart wit kussens met Bohemien print

Rust, sfeer en éénheid

Ik heb een goed oog voor details, iets wat me in de afgelopen 21 jaar ook in mijn werk elke dag van pas is gekomen.
Het kussen met Bohemien print, wat de hele zwart wit combinatie als ware aan elkaar lijmt, is de basis geworden van de hele styling. Eigenlijk een klein detail wat jeu aan het hele terras geeft.
Door alles in het zwart wit te houden is er een mooie éénheid ontstaan, waardoor het een rustig en warm geheel is geworden. Het draait voor mij bij styling allemaal om de balans.

zwart wit accessoires

Een mix & match van patronen voor een spannend combinatie

De zwart wit tapas schaaltjes zijn ook een vondst, ditmaal voor een appel en een ei gekocht op een rommelmarkt. Jarenlang heeft het bij mij in de kast gestaan, blijkbaar wachtend op dit moment.
Met diverse patronen kun je prachtige combinaties maken van kussens tot servies.
De kussentjes met de teksten “kiss me” en” touche me” zorgen voor speelsheid, een knipoog, en zorgen voor uitnodigende grapjes.
Durf te combineren, zolang het in het zelfde kleurenpalet zit kan het eigenlijk niet fout gaan.

tafel
stoere biertafel in mat zwart geschilderd

Biertafel inklapbaar

  • Inklapbaar onderstel
  • Optimale balans voor comfortabel gebruik
  • UV-bestendige lak

“Een stoere metamorfose”

Een ding wat ik nog hoog op mijn verlanglijstje had staan deze zomer, was het opknappen van onze biertafel.
Heerlijk om aan te zitten met vrienden tijdens een spontane barbecue tijdens zwoele dagen. Hij staat dan bij ons ook de hele zomer buiten. En na een paar jaar had het setje dan ook behoorlijk wat geleden. Tijd voor een opknap beurt dus! Nieuw steigerhout erop, geschilderd in matte zwarte verf en de poten in Hammerite zwarte zijdeglans.
Het resultaat een stoere uitnodigende set die er weer jaren tegen kan.

Super blij ben ik met het eindresultaat! Een uitnodigend terras om heerlijk met vrienden en familie te borrelen, te eten en feestjes te geven.
Hopelijk volgen er nog vele warme zomeravonden!

zwarte biertafel

Buitendroom;

Wil jij nou ook een heerlijke buitenkamer die zomers je huis groter maakt, waar je net zo fijn en mooi kunt zitten als binnen?
Wil jij ook iets in de stijl van thuis met Moon?
Een groot gedeelte van de accessoires die ik zelf gebruik heb voor de styling van mijn eigen tuin verkoop via onze conceptstores van thuis met Moon in Loods 5 Amersfoort en Sliedrecht.
Mocht je daar niet in de buurt wonen, kun je me ook me ook gewoon een berichtje sturen en dan zorg ik dat je het thuis gestuurd krijgt.

Wil jij graag je huis of terras gestyled hebben, dan kun je ook bij ons terecht. Ik kom graag bij je langs om van jouw huis een THUIS te maken. Maak gerust een afspraak met ons als je interesse hebt.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend skype gesprek

moodboard terras

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om iets moois te maken van jouw plekje onder de zon, hoe groot of klein je tuin ook is.

Nog veel zomerkriebels toegewenst!

Liefs, Moon
thuis met Moon
www.thuismetmoon.nl
foto’s: thuis met Moon
foto’s moodboard: pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *