houten keuken

Hoe stel je je goedkope keuken samen?

Gelukkig zijn er zat creatieve manieren om een goedkope keuken samen te stellen. Een goedkope keuken hoeft niet onder te doen voor andere keukens qua uitstraling en gemak! Je moet alleen even weten hoe. Zullen we eens wat tips geven?

Opstelling
Het begint al bij de opstelling. Hoe groter de opstelling van je keuken is, des te duurder wordt het. Een aanrechtblad is namelijk een relatief grote kostenpost van een keuken. Voor elke meter die je je keuken langer maakt, heb je ook aanrecht nodig.
Kies bijvoorbeeld ook voor bovenkasten. Dan houd je je keuken korter dan wanneer je al je kasten onder het aanrecht zou laten plaatsen.

Showroomkeukens
Neus ook eens rond tussen de showroomkeukens. Deze keukens zijn vaak nog in perfecte staat. Showroomkeukens zijn ongebruikt, er zijn slechts honderden paren ogen overheen gegleden. Deze keukens gaan soms de deur uit met kortingen die kunnen oplopen tot 70%. Er moet namelijk weer plaats gemaakt worden voor de nieuwste modellen. Een keukenbedrijf zal blij zijn als ze een showroomkeuken kunnen verkopen. En dit merk je in de korting!

Fronten
Een eikenhouten keuken is natuurlijk fantastisch om te zien. Maar wat als je het geld niet hebt voor een massief houten keuken? Tegenwoordig zijn er zat alternatieven in kunststof, die eruit zien als echt hout. Zo zijn er kunststof fronten, waar de noesten en de zaagslag in te zien zijn die zo kenmerkend zijn voor echt hout. Er zijn zelfs fronten die de voelbare structuren hebben van hout.

Werkblad
In werkbladen is veel diversiteit. Kies je voor een marmer werkblad, of een natuurstenen werkblad, dan heb je gegarandeerd een schitterend aanrechtblad in je keuken. Een lust om naar te kijken. Maar het kan ook goedkoper. Kies dan voor kunststof met als basismateriaal meubelplaat. De randafwerking geeft ook nog diverse prijsverschillen, waarbij de randen afplakken in hetzelfde materiaal als het oppervlak de goedkoopste manier is. In kunststof is veel, heel veel mogelijk. En dit is een heel budgetvriendelijke oplossing.

Manier van koken
Op gas koken is nog steeds de goedkoopste manier van koken. Veelal is een gaskookplaat in aanschaf één van de goedkoopste kookplaten, daarnaast is het gebruik van gas ook goedkoop. Nederland is vanouds een gasland, en daar profiteren we van. Gas is overal aanwezig, en het is niet duur in gebruik.

Combineer oven en magnetron
Door de oven en magnetron te combineren in 1 apparaat: de combi-magnetron, bespaar je de kosten van de aanschaf van twee apparaten. En dat kun je dan mooi weer ergens anders voor gebruiken!

Acties
Houd de acties in de gaten. De meeste keukenbedrijven verspreiden folders waarin ze bijzondere modellen en opstellingen aanprijzen. De kortingen op deze ‘actie-keukens’ kunnen fors oplopen. Wat je ook vaak ziet, is dat je kortingen ontvangt wanneer je al je apparatuur van één merk kiest. Maak daar gebruik van!

Energiezuinig
Investeer in energiezuinige apparaten. Het kost in aanschaf iets meer, daarna merk je maandelijks al het verschil. Apparaten met het A+++ zijn het meest energiezuinig. Trap overigens niet in de valkuil door een lekker grote koelkast of vriezer te kopen. Je kunt beter een koelkast of vriezer kopen die past bij je huishouden, dan je laten verleiden door een groter model. Die kost namelijk ook meer stroom en daar heb je dan dus alleen maar last van op je energierekening.

B-merken
Grote merken, zoals Bosch bijvoorbeeld, verkopen hun producten vaak ook onder andere merknamen, tegen lagere prijzen. Zo heeft Bosch apparaten in de lijn ‘Constructa’. Deze komen gewoon uit de Bosch-fabriek. Informeer ernaar bij een erkend keukenbedrijf.

Neem kasten in plaats van lades
Lades zijn handig, overzichtelijk en geven je veel opberggemak. Lades zijn echter in de aanschaf behoorlijk duurder dan kasten. Wanneer je echt wilt bezuinigen, kies dan overal voor een standaard kastinhoud met planken. Dit verschil ga je zeker merken!

Geen hippe extra’s
Bedenk bij elke post op je offerte, of je de extra’s eruit kunt laten. Een Quooker is geweldig, maar je kunt ook zonder! Evenals een ingebouwde koffieautomaat. Ook leuk, maar…gebruik gewoon je ouwe trouwe koffiezetter. En oh ja, gemalen koffie is in gebruik nog steeds voordeliger dan cups, sticks of wat dan ook. Zit er een ijsblokjesmaker in je vriezer? Er zijn nog steeds van die invrieszakjes…

Doe het zelf
Alles wat je zelf kunt, spaar je uit aan derden…mits je maar handig bent. Durf je het aan om zelf je keuken te monteren? Dan zal de totale prijs van je keuken lager uitvallen.witte keuken zwart blad keuken houten keuken houten keuken witte keuken witte keuken witte keuken hout keuken goedkope keuken goedkope keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *