Een keukenkastje voor elk interieur

De keuken is vaak een centraal punt in huis. Het is een plek waar het gezin bij elkaar komt en waar elke dag wel een keer gegeten en gekookt wordt. Daarom is het erg belangrijk om van deze ruimte je eigen plekje te maken. Dat de ruimte naar jouw smaak is ingericht, zodat je echt een thuisgevoel krijgt.

Basisonderdelen van de keuken zijn keukenkasten, deze zijn erg functioneel doordat je hiermee de ruimte in een keuken optimaal benut omdat deze ook aan de muur te hangen zijn en daarmee de wand wordt gebruikt. Verder zorgen keukenkasten voor veel opbergruimte, zodat je al je keukenspulletjes er in kwijt kan.

Om keukenkasten te vinden die bij jouw interieur passen kan je je inspiratie opdoen in het brede assortiment van bijvoorbeeld OTTO. Hier zijn verschillende soorten keukenkasten te vinden bestaande uit verschillende formaten, materialen en kleuren en is er altijd wel een te vinden die bij jou in de smaak valt.

De trends voor interieur zijn op het moment vooral minimalistisch en Scandinavisch. Bij een Scandinavische inrichting heeft de kleur wit vooral de boventoon en kleed je de ruimte verder aan met aardachtige, rustige tinten en strakke meubels. Aangezien keukenkasten een basis zijn voor de inrichting van een keuken, kan je deze het beste in het wit aanschaffen. Als je van minimalistisch houdt kijk dan ook voor een strak, wit design met zo min mogelijk tierelantijntjes. Is een van deze trends echt iets voor jou? Kies dan bijvoorbeeld onderstaand kastje:
kastje

Bron: Otto.nl

minimalistische keuken

Bron: Pinterest

Een andere mooie look die je kan nastreven in je interieur is landelijk. Dit is een van de oudste interieurstijlen en is nog steeds erg geliefd. Een landelijk interieur geeft je een gevoel van warmte en een gezellig thuis. Het zorgt er voor dat je de drukte en technologie van de buitenwereld kan vergeten, zodat je echt kan ontspannen. Meubels en decoratie in een landelijke inrichting zijn meestal niet strak of spierwit en bevatten ook geen felle kleuren. Bij deze stijl passen zachte tinten, zoals gebroken wit of pastel. Verder is het een must dat de meubels een comfortabele uitstraling hebben. Bovendien kan je ook kiezen voor een openkast of een kast met glazendeurtjes in je keuken zodat je je keukenspullen kan etaleren en het gevoel van de ruimte nog landelijker wordt. Glazendeurtjes zijn natuurlijk ideaal in vergelijking met een open kast omdat de spullen dan minder stof vangen.
Landelijke keuken

Bron: Pinterest

Landelijk staand keukenkastje

 

 

Bron: Otto.nl

landelijk keukenkastje

 

Bron: Otto.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *