wooninspiratie

Hoe raak jij geïnspireerd?

Als interieurblogger krijg ik natuurlijk van alle kanten de allernieuwste inspiratie en toch ga ook ik online op zoek naar interieur inspiratie. Voor onze nieuwe huis en inrichting heb ik dagen online rondgekeken. En dat doe ik nog steeds. Er lopen namelijk nog een aantal projecten (slaapkamer, tuin, huiskamer). 

Vorige week hebben ze de laatste dakkapel geplaatst dus nu kunnen we verder met de zolder. Op zolder gaan we een kleine badkamer, slaapkamer, kledingkast, waskamer en kantoor realiseren.  Nu lijkt het alsof we een hele grote zolder hebben maar het is een gewone jaren 70 woning zolder. Toch vind ik het erg leuk om er iets bijzonders van te maken. Doordat de 1e dakkapel vertraagd was en ook de afbouwer pas over enkele weken tijd heeft kunnen wij nu volop inspiratie opdoen. Zo is er de afgelopen week al een paar keer met meubels geschoven om te kijken wat nu de beste oplossing is.

Daarnaast heb ik een groot Pinterest bord gemaakt met al mijn inspiratie. Ik ben bijvoorbeeld nog op zoek naar de juiste kleur. We willen graag een mooie oud roze kleur welke goed combineert met paars. Ik heb al gekeken bij de Histor en Flexa kleuren maar ben er nog niet helemaal uit. Tot nu toe staat deze van Flexa op nummer 1:

flexa verf roze

Ben jij ook op zoek naar Interieur Inspiratie?  Ik deel graag mijn bronnen met je:

Offline

1. Beurzen bezoeken

Vroeger waren er heel vaak interieurbeurzen maar na de crisis zijn er nog maar enkele over. De grootste zijn de VT wonen beurs en de Eigen huis (ver)bouwen beurs. In de mooiste stands laten de deelnemers zien wat er mogelijk is en bieden je de mogelijkheid om gelijk al je vragen stellen.

2. Woonbrochures

Ben je bezig met een specifiek project zoals je badkamer of keuken dan kan je ook gratis woonbrochures bestellen. Er zijn meerdere bedrijven die je een brochure toesturen. Bladeren vanuit je luie stoel. Met deze brochures kan een eigen moodboard gaan maken. Zo vormt zich langzaam een beeld waarmee je dan aan de slag kan.

Online:

3. Pinterest

Het allergrootste bord om inspiratie op te doen. Als je een foto op Pinterest bekijkt krijg je gelijk onder je gekozen foto suggesties die hier aan gerelateerd zijn. Zo heb je in een oogopslag een pagina vol inspiratie. Daarbij blijft Pinterest je suggesties geven. Ander groot voordeel van Pinterest is de mogelijkheid tot het maken van borden. Zo kan je per ruimte je pins opslaan en altijd terugkijken.

Pinterest heeft 1 nadeel, je kan er uren op blijven hangen 😉

4. Funda

De ideale plek om binnen te kijken bij huizen die op die van jou lijken. Heerlijk binnenkijken bij de buren. Zo kom je soms op de beste ideeën. Daarbij kan je bij echte huizen veel beter zien hoe kleurencombinaties werken.

5. Instagram

Net als Pinterest is Instagram een erg groot netwerk met volop inspiratie. Je kan hier goed zoeken op stylen en raakt geïnspireerd door woningen over de hele wereld. Heb je een favoriete stijl dan kan je ook influencers gaan volgen die passen bij jouw woonstijl.

Ik ga zelf ook nog even door met het zoeken van inspiratie voor mijn eigen interieur. Stap voor stap vormt zich zo een interieur dat past als een huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *