Hoe je de badkamer in zomersfeer brengt

Summertime at Home

Aankomen, de ramen open doen, schoenen uit en zo snel mogelijk naar het strand. Dit klinkt als de start van een heerlijke zomervakantie in een vakantiehuis aan zee. Helaas kun je het vakantieadres niet mee naar huis nemen. Dat geldt echter wel voor de vele inspirerende ideeën om de eigen badkamer een zomerse look te geven. Met maritieme decoraties, meubels en woonaccessoires kun je ook thuis een relaxte vakantiesfeer creëren.

badkamer hout

Natuurlijke materialen en frisse kleuren
Voorwaarden voor een badkamer met een zomerse vakantielook zijn natuurlijke materialen en lichte houtsoorten. De voorbeelden voor het kiezen van de ideale kleuren vind je in de natuur: wolkenwit, waterblauw, zandkleuren en warme houttinten van bomen zoals de spar, de berk of de den.

Badkamer houten wastafel

Houd het simpel
Voor een badkamer met de charme van een vakantiehuis is één ding ontzettend belangrijk: hoe eenvoudiger, hoe beter. De inrichting van een vakantiehuis is meestal eenvoudig en ongedwongen. Opvallende versieringen of accessoires komen zelden voor, terwijl authentieke materialen juist op de voorgrond staan. De serie 1930 van Duravit valt op door het achthoekige ontwerp met de rechte lijnen. In combinatie met lichte houtsoorten en kleuren ontstaat er een moderne sfeer. Net als de inrichting is ook de decoratie in een vakantiehuis ongecompliceerd en vaak aan de locatie aangepast. Maritieme vormen in de kleuren blauw, wit en rood doen denken aan de zee en de zeevaart.

badkamer zomer

Hout zorgt voor een warme vakantiesfeer
Hout zorgt voor een warme vakantiesfeer Een houten vloer in  de badkamer roept altijd weer een vakantiegevoel op. Want  waar hebben krakende planken onder je voeten ooit beter  aangevoeld dan hier? Badkamermeubels van hout onderstrepen dit effect. Neem bijvoorbeeld de meubelserie L-  Cube van Christian Werner, wiens oppervlakken van echt  massief eiken en notenhout een natuurlijk en tegelijkertijd  elegant karakter hebben. Met gelakte oppervlakken zoals de  frisse jadetint brengt de serie daarentegen accenten in de  badkamer aan. Vooral de combinatie met wit zorgt voor een  zomerse sfeer. Een parket- of plankenvloer in lichte tinten of  zelfs helemaal in het wit maakt het vakantiegevoel in de  badkamer compleet.

badkamer houten

Informatie bij: Duravit Nederland, T 073-6131970, info@nl.duravit.com, www.duravit.nl.    

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *