slotenmaker

De slotenmaker uit Amsterdam deelt vier mogelijkheden om zelf de beveiliging van je woning te verbeteren

Beveiligingsexperts, zoals de slotenmaker uit Amsterdam, kunnen op verschillende manieren de beveiliging van een woning verbeteren. Dit doen zij onder andere door het plaatsen van sloten, buitenverlichting en alarmsystemen. Er zijn echter ook dingen die je als huiseigenaar zelf kunt doen om de beveiliging van je woning te verbeteren. Deze mogelijkheden zijn bedoeld om je woning zo goed mogelijk te beveiligen in geval van een inbraakpoging, maar ook om pogingen van inbrekers preventief te voorkomen.

Gordijnen sluiten
Wanneer ramen open staan is het voor iedereen makkelijk om vanaf de straatkant te zien wat er zich allemaal in de woning afspeelt. Inbrekers zullen vooral geïnteresseerd zijn in welke waardevolle spullen binnen staan en of er iemand thuis is. Uiteraard kan je beter vermijden dat inbrekers deze informatie te weten komen. Een goede mogelijkheid om de beveiliging van je woning te verbeteren is dan ook om de gordijnen gesloten te houden. Dit geldt vooral voor de ramen waar vanaf de straatkant door naar binnen gekeken kan worden. Ook is het aan te raden om gordijnen te sluiten wanneer je weg bent van huis.

Post opruimen
Tegenwoordig worden dagelijks reclameblaadjes, regiokranten, flyers en andere soorten post in de brievenbus bezorgd. Wanneer deze post te lang op de deurmat blijft liggen is het voor een inbreker makkelijk te zien of er iemand thuis is. Zeker een inbreker uit de buurt weet op welke dagen verschillende soorten post bezorgd worden. Aan de hand van deze informatie kan hij dan concluderen dat er al een aantal dagen niemand thuis is. Zeker wanneer je voor meerdere dagen niet thuis bent is het daarom aan te raden om bijvoorbeeld de buren te vragen de post op te ruimen.

Tijdschakelaars
Zowel binnen- als buitenverlichting met een tijdschakelaar op bepaalde tijden laten aanschakelen is een makkelijke en goedkope manier om inbraken te voorkomen. Door de woning in de avond rondom goed te verlichten wordt een minder aantrekkelijk doelwit voor inbrekers gecreëerd. Daarnaast kan een tijdschakelaar voor de verlichting binnenshuis ervoor zorgen dat de woning er altijd bewoond uitziet.

Tuininrichting
De heg trimmen, struiken snoeien en looppaden in de tuin netjes houden zijn klussen die regelmatig moeten worden uitgevoerd. Wanneer je hiervoor een strak schema aanhoudt dan is dit ook meteen een mogelijkheid om de beveiliging van je woning te verbeteren. De slotenmaker uit Amsterdam adviseert namelijk om heggen kort getrimd te houden in de tuin en ook struiken netjes kort te snoeien. Hiermee worden de plekken waar een inbreker zich kan verbergen gelimiteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *