Hoe hou je de warmte buiten

De warme dagen komen er weer aan. Tropische temperaturen welke buiten wel te doen zijn maar binnen niet te houden zijn. Hou houdt je de warmte nu buiten?

5 tips om de warmte buiten te houden:

1. Oké het is een inkoppertje maar met een airco houdt je de warmte het makkelijkste buiten. Stel de temperatuur in en je ruimte koelt af naar deze temperatuur. Het voordeel is dat je snel de temperatuur kan regelen. Het nadeel is dat je soms last hebt als je na verblijf in een ruimte met airco weer buiten komt. Sommige mensen worden hier snel verkouden van. Ook kunnen sommige airco’s wat geluid maken wat verstorend kan werken.

luxaflex

2. Shades. Met deze raambekleding zorg je niet alleen voor mooie raamdecoratie maar tegelijkertijd zorg je er voor dat de warmte buiten blijft. Deze shades met een unieke honingraatstructuur zorgen er voor dat in de winter de warmte juist binnenblijft.

3. Buitenluiken: Onze voorouders hadden al door dat je de warmte geen toegang moest geven in je huis. Je moest hem buitensluiten. Op oude boerderijen zien we ze dan ook nog terug, de buitenluiken van vroeger. Tegenwoordig hebben we daar moderne versies van. In veel nieuwbouw projecten van tegenwoordig zie je weer terug komen maar dan in een moderne versie. En ook in de bestaande bouw kan je dit effect bewerkstelligen met luiken of zonnescreens.

4. Buitenjaloezieën

Tot voor kort wist ik niet eens dat het bestond maar de prachtige jaloezieën voor binnen zijn er ook in een speciale buiten versie.

buitenjaloezieen

Fotobron: Nijszonwering

5. Heb je geen van alle items dan helpt het natuurlijk om gewoon je gordijnen dicht te houden. Probeer ’s morgens en in de avond je woning weer door te laten waaien. De temperatuur ligt dan meestal iets lager en door deze koudere lucht binnen te laten kan je het binnen weer iets laten afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *