douchecabines

Hier lees je alles over douchecabines

Wil je jouw badkamer renoveren en ben je nog op zoek naar een douchecabine? Er zijn enorm veel opties om uit te kiezen. Welke optie voor jouw badkamer het beste is, is onder andere afhankelijk van het gewenste formaat, de gewenste opstelling en het gevoel dat je wil creëren. Wil je bijvoorbeeld dat de badkamer vooral functioneel is, of mag het ook wel echt luxe onderdelen bevatten? 

Soorten douchecabines 

Er zijn verschillende soorten douchecabines. Veel mensen kiezen ervoor om een douchecabine te nemen die in een hoek van de badkamer verwerkt kan worden. Dit bespaart namelijk ruimte en zorgt ervoor dat je genoeg ruimte om de cabine heen hebt. Binnen de cabines voor een hoek heb je de keuze uit kwartronde, vierkante of rechthoekige douchecabines. Het voordeel van een kwartronde cabine is dat deze nog meer ruimte bespaart dan een vierkante. Daarnaast ziet het er wat zachter uit dan een hoekige cabine. 

Inloopdouches

Als je vindt dat de badkamer wel een modern en luxe tintje mag hebben, is het aan te raden om eens naar inloopdouches te kijken. Hiervoor heb je echt geen grote badkamer nodig. Je kunt namelijk zelf de opstelling van de cabine bepalen. Op deze manier is er binnen elke badkamer een passende inloopdouche te vinden. Hieronder worden diverse opstellingen besproken.

Hoekopstelling

Inloopdouches met een hoekopstelling zijn erg ruimtebesparend. Binnen de hoekopstelling heb je de keuze uit een open inloopdouche, een vast zijpaneel, een beweegbaar zijpaneel en een opstelling met deur. In de open hoekopstelling is één van de zijden van de cabine open en kun je dus gewoon de douche inlopen. Als je vindt dat er te veel water spettert hierdoor, kun je kiezen voor een cabine met een vast of beweegbaar zijpaneel of een douchecabine met een deur. Door middel van een zijpaneel is een deel van deze zijde afgesloten. Met een deur is de gehele zijde af te sluiten. 

Muuropstelling

Je kunt ook kiezen voor een muuropstelling. Door middel van inloopdouches met een muuropstelling, creëer je een erg ruime douche. Eén zijde wordt tegen een muur geplaatst en de overige zijden zijn allemaal open. Echter heeft de douche natuurlijk wel een glasplaat om te zorgen dat het water niet op de rest van de badkamer spettert. Ook bij een muuropstelling heb je de keuze uit een open opstelling en een opstelling met een vast paneel.

Nisopstelling

Ten slotte kun je ook kiezen voor een inloopdouche met een nisopstelling, die op maat wordt gemaakt zodat hij past in de nis in jouw badkamer. Dit is ook een inloopdouche die je eventueel af kunt sluiten met een paneel of een deur. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *