Betaalbaar design toevoegen aan je interieur

Een interieur is plek waar we ons thuis moeten voelen, een plek waar we een deel van ons zelf terug kunnen zien. Een interieur is een plek die we aan andere willen laten zien, een plek waar we ons willen onderscheiden van anderen. We willen namelijk niet dat ons interieur vergelijkbaar is met de buren. We willen met ons interieur uitstralen wie we zijn en wat onze smaak is. 

Dure smaak voor een betaalbare prijs

Je huis inrichten hoeft niet duur te zijn. Zeker niet met alle budget shops van tegenwoordig. Bij de grote Zweedse woonwinkel, wel bij iedereen bekend, kun je voor weinig je hele huis inrichten. Maar daar koop je wel items die iedereen heeft. Daar zul je niet snel slagen voor een echte design eettafel. Voor een laag budget je huis inrichten is leuk maar je zal jezelf hier niet zo snel mee onderscheiden. Iedereen kent de weg naar deze winkels. 

Wil jij je echter onderscheiden, ga dan op zoek naar de echte pareltjes. Verdiep je in echte designers, kijk welke designer en welk stuk je aanstaat en ga op pad. Bezoek kringloopwinkels, beurzen en bekijk online een design marktplaats. Start met een of twee items en breid langzaamaan je design interieur uit. 

Design woonaccessoires

Zo zijn wij begonnen met een design olielamp. Deze hebben we geërfd maar dient als basis voor onze verdere design collectie. Onze droom is om, als we straks zonder kinderen een appartement kopen, deze in te richten met 2 prachtige Eames stoelen. Dit gecombineerd met een mooie chinese kast. Nu hebben wij een kleurrijke interieur maar als de kinderen de deur uit zijn zullen we meer richting het klassieke design gaan. Nog altijd wel met kleur want hoe meer kleur, hoe warmer je interieur. 

Design als investering

Een mooi design meubel is niet alleen een lust voor het oog, het onderscheidt je ook van anderen. Niet iedereen heeft oog voor een mooi design stuk. En ook niet iedereen heeft budget voor een design meubelstuk. Best jammer, want design kan in de jaren veel meer geld waard worden waardoor het een goede investering is. De Eames stoel is tegenwoordig duizenden euro’s waard. 

Met design stukken in je interieur laat je dus niet alleen zien wie je bent, je investeert ook in de toekomst. 

Foto door Max Vakhtbovych via Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *