Het Zwitserse zakmes onder de draagbare radio is nog veelzijdiger geworden

Tivoli Audio introduceert de PAL+ BT met Bluetooth, DAB, DAB+, en FM: het meest volledig uitgeruste lid van de PAL-reeks draagbare radio’s. De PAL+ BT is het Zwitserse zakmes onder de draagbare radio’s en is voorzien van Bluetooth-ontvanger, DAB+ en FM/ AM tuner, een auxiliary-ingang en een koptelefoonuitgang. Het compacte apparaat, dat slechts 0.84 kg weegt, heeft een weerbestendige behuizing met rubberen afsluitingen tegen vocht en is voorzien van een oplaadbare batterij, waardoor hij geschikt is voor elke omgeving.

De PAL+ BT is special ontworpen voor multifunctioneel gebruik en optimale ontvangst, of dat nu bij het kampvuur is, op het aanrecht in de keuken of op het nachtkastje in de slaapkamer. Naast functies als Bluetooth en DAB+ beschikt de PAL+ BT over twee onafhankelijke wekkers, waardoor deze ieder op verschillende dagen en op verschillende tijden kunnen worden ingesteld. Gebruikers kunnen er voor kiezen wakker te worden met de vooraf ingestelde wekkertoon of met hun favoriete radiozender. Ook kunnen de slaap- en snooze-functies worden aangepast.

tivoli radio black

Dankzij de ingebouwde oplaadbare batterij, kan de PAL+ BT overal mee naartoe reizen. De ecovriendelijke ingebouwde NiMH-batterij gaat tot wel 16 uur mee. Het opladen gebeurt automatisch, dus de gebruiker hoeft de PAL+ BT alleen af en toe op het stopcontact aan te sluiten. Omdat de batterij ingebouwd is, kan de behuizing zijn afgeslankte uiterlijk behouden en tegelijkertijd de batterij beschermen tegen vochtigheid.

Ondanks de uitgebreide functionaliteit is het apparaat eenvoudig te bedienen. Met de multifunctionele draaiknop kan het toestel worden in- en uitgeschakeld en kunnen het volume, de audiobron en het radiostation worden ingeregeld. De voorkant van de behuizing biedt vijf voorkeurzenders voor elke radio-frequentieband en maakt het mogelijk direct van zender te veranderen. Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers de toonregeling, de verlichting en de wekkerfuncties instellen.

De PAL+ BT is het nieuwste lid van de PAL-reeks draagbare radio’s en is het resultaat van jarenlange technische ontwikkeling, die teruggaat tot 2003. What Hi-Fi? Sound and Vision riep de originele, analoge PAL uit tot de “Beste Draagbare Radio”. The Telegraph stelde dat de oorspronkelijke digitale versie van de PAL+ “DAB radio-ontvangst bood die je voorheen onmogelijk hield”.

tivoli radio colour

Prijs en beschikbaarheid
De Tivoli Audio PAL+ BT is per direct beschikbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 249 euro. De PAL+ BT is leverbaar in de kleuren Zwart, Blauw, Rood en Wit met een glanzende afwerking en is te koop via www.tivoliaudio.nl en via de betere audiospeciaalzaak.

Het Digitale Radio Keurmerk
Het Digitale Radio Keurmerk geeft de consument de zekerheid dat de DAB-radioproducten en -diensten die ze afnemen klaar zijn voor de toekomst en dat ze er de beschikbare DAB, DAB+ en FM radiozenders mee kunnen ontvangen. Dit keurmerk is ontstaan in Engeland, het land waar de digitale radio al lange tijd een ingeburgerd fenomeen is. Om in aanmerking te komen voor het gebruik van het “vinkje”, moeten fabrikanten aan bepaalde eisen voldoen en om te bewijzen dat ze aan de specificaties voldoen, moeten zij hun product(en) laten testen. Tivoli Audio’s PAL+ BT beschikt ook over dit vinkje en is daarmee klaar voor de toekomst van radio.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *