Een ronde eettafel

Een ronde eettafel zag je vroeger erg vaak. Mijn oma had een ronde tafel. Op deze tafel lag dan meestal een gehaakt kleedje welke bij het avondeten werd vervangen door een tafelkleed welke vies mocht worden.

Lange tijd was deze ronde eettafel uit het zicht. We wilde tafels welke tegen de muur kan zetten en makkelijk van 4 naar 6 of 8 personen kon veranderen want dat kan niet zo snel met een ronde tafel. En toch zien we de ronde tafel nu weer steeds meer terugkomen in het interieur.

Voor mij staat een ronde tafel voor gezelligheid. Misschien omdat ik  het associeer aan de etentjes bij mijn oma maar ik vind het fijn als ik iedereen aan tafel makkelijk kan aankijken. Daarbij heb ik bij een rechte tafel het gevoel alsof er iets tussen ons in zit. Met zijn alle aan een ronde tafel zitten geeft mij een gevoel van gebondenheid. Daarbij vind ik een ronde tafel gezelliger staan. Ik vind rond een vriendelijkere vorm in het interieur dan een vierkant of rechthoek. Rond zorgt ook voor afwisseling in het interieur. Bijna alles in je woonkamer is rechtlijnig en een ronde tafel maakt je woonkamer zachter.

En als bijkomend voordeel vind ik een grote lamp gewoon mooier uitkomen boven een ronde eettafel. Boven een ronde tafel kan je echt de mooiste verlichting hangen.

Nog niet overtuigd waarom je een ronde eettafel moet nemen? Na deze voorbeelden ga je zeker twijfelen.

Bron 1e foto: Nuance-interieur

ronde tafel

ronde tafel

Beide bron: VT wonen  

tafel rond

Bron: Jelanieshop

ronde eettafel

Bron: Decorenvy

ronde eettafel wit

Bron: Houtmerk

tafel rond

Bron: Inspirerend wonen

ronde eettafel

Bron: Binnenkijken bij Laura

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *