Het opvullen van lege ruimtes in je huis: vijf tips! 

Je herkent het wel: je hebt je huis eindelijk helemaal ingericht, je bent klaar om te verhuizen, maar je houdt lege ruimtes over. Sommige mensen hebben zelfs de luxe dat ze een volledige kamer overhouden. Wat moet je daarmee doen? Je kunt er een thuiskantoor van maken of je zet er een heerlijke fauteuil van Piet Klerkx neer om een zithoek te creëren. De opties zijn eindeloos en je kunt lang fantaseren over de mogelijkheden. Laat ons je helpen. Lees snel verder en ontdek wat je met lege ruimtes in je huis kan doen!

Een zit- of leeshoek 

Een lege hoek in de woonkamer is de uitgelezen kans om een zit- of leeshoek te creëren. Richt een gezellige hoek in met een comfortabele relaxfauteuil of een kleine bank, een boekenplank en goede verlichting. Een goede plek om tot rust te komen en te genieten van een goed boek. Idealiter maak je de zithoek in de buurt van een raam; zo kun je rustig wakker worden met een kopje koffie en een prachtig uitzicht!

Een werkruimte

Het fijne aan de werkwijze van tegenwoordig is dat we wat vaker thuis kunnen werken. Een thuiskantoor is daarom de perfecte plek wanneer je vaak vanuit huis werkt of gewoon een plek nodig hebt om wat taken af te ronden. Mocht je er ruimte voor hebben in de woonkamer kies je een plek met voldoende daglicht en rust om je goed te kunnen concentreren. Vooral in de woonkamer wil je een nette uitstraling. Voeg daarom planken of lades toe om je werkspullen zo georganiseerd mogelijk te houden.

Een hobbyhoek

Of je nou een nieuwe hobby begint of er al jaren mee bezig bent; zo een lege ruimte is daar de perfecte plek voor. Ben je van het schilderen, knutselen, muziek of armbandjes maken? In deze ruimte leg jij al je benodigde spullen, materialen, en gereedschappen zodat je in rust helemaal kan ingaan op je grote hobby. Wie weet maak jij van je hobby wel je werk. Dan maak je er gelijk zo’n werkruimte van! 

Speelhoek voor kinderen

Heb je zelf kinderen of zijn ze vaak op bezoek, ze zullen vast dol zijn op hun eigen speelhoek. Maak een leuke hoek met speelgoed, boeken, en een tafeltje om aan te kleuren. Ook kun je een kleine televisie plaatsen zodat ook zij up-to-date blijven met hun favoriete kinderseries. Zorg er vooral voor dat de ruimte veilig is en dat ze genoeg ruimte hebben om in te spelen en te bewegen. Zo kunnen zij lekker aan de gang op hun eigen plekje en heb jij even tijd voor jezelf! 

Extra opslag

Als je dan alle opties hebt gehad en er nog steeds lege plekken over zijn, dan heb je nog maar één optie: extra opslag. Je kunt deze ruimte goed gebruiken om spullen op te bergen die je niet elke dag nodig hebt. Met planken of kasten kun je je spullen netjes en georganiseerd houden. Heb je een extra kleine kamer over, zet je deze vol met opbergdozen om bijvoorbeeld je kerstspullen in op te bergen. Zo liggen deze niet door het huis heen, maar heb je ze netjes bij elkaar op één plek! 

Zoals je ziet, heb je die lege ruimtes zo opgevuld. Maak er een zithoek van met een heerlijke fauteuil of ga aan het werk in je eigen thuiskantoor. Ook kunnen jijzelf en je kinderen aan de slag in een hobby- of speelhoek. Heb je behoefte aan extra opslag? Dan klus je dat zelf in elkaar  met planken en kasten. Dus, wat maak jij van die lege ruimte? 

Foto door Isabelle Taylor

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *