Zo richt jij de perfecte buitenkeuken in: drie tips!

Ben jij een echte party planner? Geef je het liefst elke week een gezellige borrel bij jou in de achtertuin? Ben jij op je gelukkigst met al je vrienden en familie over de vloer? Dan is het tijd voor een buitenkeuken! Met een keuken in je tuin haal je al je culinaire activiteiten naar buiten; perfect voor in de zomer dus. Wij leggen je uit hoe jij, met een buitenkeuken, van jouw tuin een plek maakt waar al je vrienden en familie graag komen. Lees snel verder.

Creëer een kleinere versie van je keuken

Een buitenkeuken is niet compleet zonder de lekkerste drankjes en de meest culinaire gerechten. Daarom creëer je een mini-versie van je keuken. Zonder een koelkast, wastafel, en een gasfornuis is het geen buitenkeuken. Aangezien je buiten niet net zoveel ruimte hebt als binnen, zul je moeten gaan voor wat kleinere varianten. Daar is de mini koelkast Mediamarkt de perfecte oplossing voor. Ook vervang je het gasfornuis voor een barbecue die je mooi en helemaal afgewerkt in de buitenkeuken kunt inbouwen.

Kies het geschikte servies

Die verfrissende drankjes en overheerlijke gerechten van de barbecue, moeten natuurlijk wel geconsumeerd kunnen worden. Goed servies, zoals glazen, borden en bestek, is daarom een must. Ga voor servies dat goed bestand is tegen weer en wind. Aangezien je het servies vaak buiten laat staan, moet het niet breken bij een onverwachte temperatuurswisseling. Hard plastic, bijvoorbeeld, is daarom een uitstekende optie! 

Overweeg een overkapping

Het zou zonde zijn om je buitenkeuken maar een aantal weken per jaar te kunnen gebruiken. We hebben in Nederland nou eenmaal niet het geluk dat we elke dag van de zon kunnen genieten. Om tot slot ook tijdens een regenbui gebruik te kunnen maken van je buitenbar, overweeg je een overkapping. Daarnaast beschermt deze je bar, de barbecue en de mini koelkast goed en gaan deze langer mee. Installeer wat buitenverlichting en je creëert er gemakkelijk een gezellige sfeer. Zo serveer jij tot in de late uurtjes de meest indrukwekkende cocktails en de smakelijkste snacks! 

Zoals je ziet is een buitenkeuken een must voor elk gezelligheidsdier. Installeer een mini koelkast, een barbecue en een wastafel om buiten aan de slag te kunnen met de meest culinaire uitvindingen. Kies gepast servies dat goed bestand is tegen de kou. Tot slot geniet je ook tijdens een kleine regenbui van je keuken met een mooie overkapping. Dus, nodig al je vrienden uit, ontwerp het leukste menu en laat iedereen genieten van je eigen buitenkeuken! 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *