lounge tuin

Het inrichten van een outdoor lounge

De tuin vormt tegenwoordig niet zomaar een verlengstuk van uw woning. Het is een plaats waar u veilig en in alle rust kunt genieten. U kunt er tijdens de zomer genieten van de stilte of u kunt er vrienden en familie ontvangen. Door uw tuin te voorzien van een stijlvolle en luxueuze inrichting is het mogelijk om het algemeen comfort danig op te krikken. Het realiseren van een outdoor lounge zorgt er bovendien niet alleen voor dat u over een extra plaats beschikt om te kunnen genieten, daarnaast komt het ook de uitstraling van uw tuin alleen maar ten goede. Wij geven u alvast enkele interessante tips met betrekking tot het inrichten van uw eigen, outdoor lounge.

Wat verwacht u van uw outdoor lounge?

Vooraleer een outdoor lounge in uw tuin in te richten is het altijd van belang om voor uzelf uit te maken wat u daar precies van verwacht. Hou daarbij niet uitsluitend rekening met uw persoonlijke eisen, maar ook met de mogelijkheden die door uw tuin worden aangeboden. Daarnaast is het ook altijd de moeite waard om te bedenken hoeveel personen er doorgaans gebruik zullen maken van de loungeset. Gaat u de tuinstoelen in een U-vorm plaatsen, volstaat een L-vorm of wilt u gewoon een kleine stoel voor u en uw partner? Gaat u bovendien ook een klein tafeltje voorzien waar u tijdens de zomer een aperitief op kunt opdienen? Het zijn stuk voor stuk factoren die uiteindelijk mee zullen bepalen hoe u, uw outdoor lounge precies zult inrichten.

lounge set

Match de stijl met de rest van uw tuin

In principe moet u er altijd voor zorgen dat de stijl van uw outdoor lounge matcht bij de algemene indeling en uitstraling van uw tuin. Heeft u een strak ogende tuin? Kies dan voor een outdoor lounge die eveneens over een strakke, moderne vormgeving beschikt. Uw outdoor lounge mag een eye-catcher zijn, maar ze mag niet in contrast staan met de rest van uw tuin. Kijk goed naar de kleuren die in uw tuin worden gebruikt. Hou daarbij niet uitsluitend rekening met de kleuren van de planten, maar ook van bijvoorbeeld de bestrating, het eventuele hekwerk, etc. Door de stijl van uw outdoor lounge te matchen met de rest van uw tuin zult u in ieder geval kunnen vaststellen dat er een zeer harmonieus geheel zal ontstaan. Dit is precies waar het merendeel van de tuineigenaars naar op zoek zijn.

Interessante extra’s voor uw outdoor lounge

De keuzes die u maakt met betrekking tot de inrichting van uw outdoor lounge zullen vooral de uitstraling en het comfort bepalen. Dit zijn uiteraard twee belangrijke factoren, maar er is meer. Veel mensen gebruiken hun outdoor lounge uitsluitend om even in te ontspannen in de zon. Hoewel daar niets mis mee is, is het wel zo dat er veel meer uit kan worden gehaald. Jammer genoeg zijn de zomeravonden vaak niet zo warm en dat zorgt er voor dat we maar weinig momenten in onze outdoor lounge naar de sterren kunnen kijken. Een dekentje kan soelaas bieden, maar het kan ook nog gezelliger. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het plaatsen van een buitenkacheltje? Een buitenhaard met hout geeft niet alleen heel wat warmte af, daarnaast is het knapperende hout ook nog eens erg gezellig. Op deze manier beschikt u meteen over de mogelijkheid om nog intenser en vooral veel vaker van uw outdoor lounge te kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *