WAT??? IS HET GEEN ECHT HOUTEN VLOER?

Recent heb ik in een weekend heel onze woonkamer geschuurd en weer afgelakt. Zware arbeid, maar ik ben superblij en trots met het eindresultaat. Echt hout heeft dus wel onderhoud nodig van tijd tot tijd. Zo kwam ik op de vraag: ‘zijn er alternatieve vloeren met een mooie houtuitstraling die een houten vloer kunnen vervangen?’ Ik vond het antwoord op de Bouwbeurs/Materia (een soort huishoudbeurs voor mannen ) afgelopen week.

DE HOUTLOOK KERAMIEK TEGEL
Als je helemaal geen onderhoud wilt aan je vloer maar wel een houtlook? Dan is keramiek een oplossing. Een tegel met een houtprint én structuur, inclusief voelbare nerven en knoesten. Het oppervlak voelt aan als echt hout, behalve de hardheid en de temperatuur. Er zijn legio mogelijkheden. Lange “planken”, korte “planken”, smalle en brede “planken”. In allerlei afmetingen. Leverbaar In diverse houtlooksoorten zoals Eik, Wenge, Noten en nog veel meer. Amper van echt te onderscheiden. Op de bouwbeurs zagen we keramische houtlook platen van Fonavalle van wel 1 x 3 meter. En maar 0,65 cm dik. Voor een tegel heel dun. Vloerverwarming is bijvoorbeeld toch een issue bij een echt houten vloer. Wat de verkopers ook zeggen. Een tegelvloer geleidt de warmte uiteraard veel beter.

houten vloer

DE HOUTEN KLIK KURKVLOER

De firma Wicanders is dé leverancier van kurk. Ze hebben hele kurkwouden in Portugal, Marokko, Frankrijk en zelfs Ibiza. Maar voornamelijk in Portugal. Ontzettend interessant dat een kurkboom eerst 25 jaar oud moet worden, dan een eerste keer ontschrost kan worden (de kurklaag) dan 9 jaar wachten voor de volgende ronde ontschorsing weer 9 jaar wachten enz. enz.

Een fascinerend verhaal. Waar een Bouwbeurs al niet goed voor is. Maar behalve wijnkurken maken ze van het afvalmateriaal van de schorsen granulaat voor plaatmateriaal, kurken vloertegels etc. etc. Afgelopen week stonden ze op de bouwbeurs met een houtlook vinyl klik kurkvloer. Met een nieuw – zo eenvoudig – kliksysteem waardoor echt iedereen een vloer kan leggen. Maar het allermooiste is dat ze een waterdichte variant hebben voor op de badkamer. Alle voordelen zitten hier in verwerkt: stil, warm, isolerend, met een fraaie houtvloer dessin, je ziet niet dat er een kurken laag onder zit, en waterdicht. Dus nu is een comfortabele ‘houten’ vloer in je badkamer mogelijk. Met 25 jaar garantie (bij huishoudelijk gebruik)

DE MOZAIEK VLOER MET HOUTPRINT

The Mosaic Factory had op de Bouwbeurs een presentatie van 100% gerecycled glas en dat omgevormd tot hexagonen mozaïek tegeltjes met een houtprint.  Deze zijn ook in antislip verkrijgbaar. Uitermate geschikt voor een badkamer. En uiteraard erg warmtegeleidend. Er zijn ook verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar,

HOUTLOOK VLOEREN IN MARMOLEUM
De lijn Forbo MARMOLEUM MODULAR biedt een aantal houtprints met alle positieve Marmoleum eigenschappen:

  • Een natuurlijke vloerbedekking, gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen
  • Vrij van PVC
  • Gemakkelijk te installeren
  • Zeer duurzaam
  • Makelijk te onderhouden dankzij de TopShield2 toplaag.

De Modular Texture serie bestaat uit 8 lineaire vloerontwerpen in planken van 100×25, met de houtstructuren ‘wood grain’ en ‘saw cut’.  De gravure bied een geweldige nieuwe dimensie aan de Modular tegels en geeft een houtachtig aanzicht die unog nooit eerder heeft te zien was in linoleum.

Samenvattend: over smaak en voorkeur valt niet te twisten. Dat laat ik graag even in het midden; de een valt voor hout, de ander kiest voor puur praktisch en verkiest een tegel. Maar ben je op zoek naar een vloer met een houten look, dan zijn er dus volwaardige alternatieven

Tot in februari!

MARIE-JOSE SCHREIBERS


06 41 78 93 52  [email protected]

Bezoekadres:   Sonseweg 39  5681 BH  Best
Postadres:        Hortsedijk 65  5708 HB  Helmond

www.puurbinnen.nl

       

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *