hoeslaken

Het ideale hoeslaken voor een goede nachtrust

Na een lange, misschien wel stressvolle dag is er niets lekkerder dan een moment van ultieme ontspanning. Tijdens je slaap ontstress je helemaal. Een goede nachtrust is van belang om volledig tot rust te komen en fris te beginnen aan de volgende dag. Je slaapomgeving is een belangrijke factor om aan een goede nachtrust te komen. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar een hoeslaken draagt hier ook aan bij. In dit artikel lees je waarom je een goed hoeslaken nodig hebt en waar je op moet letten bij het kiezen van een hoeslaken.

Waarom een goed hoeslaken?
Het is verstandig om een goed hoeslaken om je matras te doen vanwege de hygiëne. Een hoeslaken is eenvoudig uit te wassen en een matras (bijna) niet. Daarnaast is het beter voor het matras om hoeslaken te gebruiken, zo gaat het matras langer mee. Wat nog beter is voor het matras, is het gebruiken van een molton. Een molton, ook wel matrasbeschermer genoemd, zorgt ervoor dat het vocht dat je ‘s nachts verliest wordt opgevangen en niet in het matras trekt. Zo verleng je de levensduur van het matras. Een molton wordt in combinatie met het hoeslaken gebruikt, aangezien de molton vaak te warm is om op te liggen.

Niet alleen de hygiëne en een verlengde levensduur van het matras zijn belangrijke redenen om een kwalitatief goed hoeslaken te kiezen, ook draagt een hoeslaken bij aan een goede nachtrust. Een hoeslaken voelt zacht aan voor je huid waardoor je sneller in slaap zal vallen.

Kiezen van een hoeslaken

Hoeslakens zijn er in veel verschillende pasvormen, materialen, kleuren en maten. Door de kleur van het hoeslaken kun je je dekbed nog meer uit laten springen. Ook is het leuk om accessoires op je bed zoals: sierkussens in dezelfde kleur als een hoeslaken te nemen, dit zorgt voor een leuke combinatie.

Naast het kiezen van een kleur is het natuurlijk ook belangrijk dat het hoeslaken fijn aanvoelt. Dit helpt ten slotte bij aan een goede nachtrust. Er zijn veel materialen waar je uit kan kiezen. De meest voorkomende materialen hebben we even voor je beschreven.
Katoen is het meest voorkomende materiaal. Katoen kent een uitstekende ventilatie, is erg sterk en kan onder hoge temperatuur gewassen worden.
Jersey is een volwaardig lid van de katoen-familie maar heeft net wat andere eigenschappen. Jersey heeft meer elastische garen waardoor er een goede stretch in zit. Jersey hoeslakens hebben dan ook een strakke pasvorm.
Ook zijn er satijnen hoeslakens, deze stof is extra zacht en glad. Satijn heeft een luxe uitstraling en een hoge kwaliteit.

Er zijn verschillende soorten pasvorm voor hoeslaken. Let bij het aanschaffen van een hoeslaken goed op de pasvorm, maat en hoekhoogte. Zo is er keuze uit normale hoeslakens, hoeslakens voor een topper (een dun matras voor op de boxspring) en hoeslakens voor een boxspring. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met of zonder split, voor als je matras bij het hoofd- en/of voeteneinde omhoog kunnen. Heb je meer advies nodig bij het kiezen van de juiste pasvorm of maat? Dan kun je hier terecht voor meer advies.

Een tip van ons is om meerdere hoeslakens in huis te hebben, zo kun je regelmatig wisselen en blijft je bed lekker schoon en fris, waardoor je een betere nachtrust ervaart. Slaap lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *