lasten besparen

De 5 tips om te zorgen voor lage vaste lasten

Het leven is al duur genoeg. Daar kunnen we het allemaal waarschijnlijk vrij snel over eens worden. Voor iedereen met een vaste baan is het over het algemeen goed bij te houden, maar wanneer je om welke reden dan ook niet zoveel kunt werken of extra kosten moet maken, hou je al snel weinig meer over. Daarom geven we je in deze blog 5 tips om te zorgen voor lage vaste lasten. Klinkt dat goed? Lees dan snel verder!

Auto

Het is gemakkelijk om van A naar B te komen in je eigen auto. Zonder een studentenabonnement is het openbaar vervoer peperduur en is het verschil met benzinekosten niet zo groot meer. Niet voor niets rijdt een groot deel van de Nederlanders iedere dag met de auto van hun huis naar werk en weer terug. In het weekend de kinderen naar de sportclub brengen en ze weer ophalen, langs bij de schoonhouders, de auto is voor veel mensen onmisbaar. Toch kun je hierop besparen. Neem een klein, zuinig model dat niet gloednieuw is. Zo blijven zowel de benzinekosten als de verzekering en wegenbelasting binnen de perken!

Abonnementen

Loop eens je eigen abonnementen door en kijk eens wat je hier mee kan doen. Heb je bijvoorbeeld een aantal tijdschriften die je niet leest? Of de krant? Zeg dan gewoon het abonnement bij het Algemeen Dagblad op!

Boodschappen

Gemiddeld geeft een gezin enkele honderden euro’s per maand uit aan boodschappen. Je zult moeten eten, dus je blijft hier altijd kosten voor maken. Dat geeft niets! Toch kun je hier, door een paar slimme tactieken door te voeren, flink op besparen. Dezelfde tas met boodschappen kan met de A-merken van de Albert Heijn maar liefst twee keer zo duur zijn als die van de huismerken bij de Lidl. Probeer daarom één keer per week zoveel mogelijk boodschappen in te slaan bij een goedkopere supermarkt. Dat scheelt heel erg in de portemonnee.

Verzekeringen

Ben jij of is jouw gezin eigenlijk zelden ziek? Overweeg dan om een hoger eigen risico te nemen op je zorgverzekering. Zo gaat jouw premie omlaag en kun je, mocht er toch eens iets zijn, met het geld dat je bespaart hebt gemakkelijk de kosten van je eigen risico dekken. Gaat het om een groot bedrag, dan ben je alsnog verzekerd!

Wonen

In Nederland is de grootste maandelijkse kostenpost voor vrijwel iedereen de woonlasten. Niet alleen de huur of hypotheekaflossing, maar ook gas/water/licht en onderhouds- of servicekosten vallen daaronder. In de regel is kopen goedkoper dan huren, zeker omdat het geld dat je aflost in jouw huis blijft zitten. Heb je een koophuis, kijk dan eens of je misschien je hypotheek kunt oversluiten voor een lager maandbedrag. Dit kan in sommige gevallen een flink voordeel opleveren. Andere dingen die je kunt doen is besparen op energie door energiezuinige verlichting te gebruiken en wat minder lang onder de douche te staan.

Telefoonabonnement

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Je kunt bijna niet meer zonder! Een gloednieuw exemplaar met een flink abonnement kost al gauw meer dan €50,- per maand. Erg duur. Kies daarom voor een iets ouder model met een sim-only abonnement. Je toestel koop je dan los waardoor je alleen nog maar voor je bel- en internetkosten hoeft op te draaien. Dit kan soms wel 200% goedkoper zijn dan een abonnement met toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *