Herfsttinten in de slaapkamer

Deze week is de meteorologische herfst begonnen. De meteorologische herfst geldt voor weerkundigen. Voor andere begint de herfst op 22 september. Ikzelf vind de herfst een van de mooiste seizoenen van het jaar. Ik heb het geluk dat ik op de Utrechtse Heuvelrug woon. Binnen mum van tijd sta ik in de mooiste bossen en kan ik genieten van de kleuren die de herfst ons laat zien. Prachtige combinatie van bruin tot donker rood. De kleuren in de herfst stralen veel warmte uit. Deze kleuren zijn dan ook ideaal om ook toe te voegen in je interieur. 

Slaapkamer kleuren

De kleuren bruin, geel, oranje en donkerrood zijn erg geschikt om te gebruiken in de slaapkamer. De kleuren voegen warmte en sfeer toe aan je slaapkamer. Tegenwoordig geven we veel meer aandacht aan onze slaapkamer dan vroeger. We willen dat ook de slaapkamer een heerlijke plek is om te vertoeven, dus besteden we meer aan goede en luxe artikelen voor ons slaapkamer. Zo moet een dekbedovertrek niet alleen mooi zijn, deze moet ook fijn aanvoelen en het liefst ook nog duurzaam/ecologisch zijn.

Voor onze dekbedovertrekken willen we ook graag luxere stoffen. Fluweel zien we steeds vaker terugkomen in de slaapkamer. Een fluwelen dekbedovertrek straalt niet alleen luxe uit, het slaapt ook heel erg lekker. De stof is zacht en heeft als bijkomend voordeel dat het warmte vasthoudt. Een fluwelen dekbedovertrek of hoeslaken is dus ideaal voor de nachten in de herfst of winter. 

Herfsttinten combineren

Door te kiezen voor beddengoed in herfstkleuren kan je je kamer snel een metamorfose geven. Maar waar combineer je dit mee?

Als je kiest voor houten of rotan meubelen in je slaapkamer kan je voor jezelf een goede basis neerzetten. Hout of rotan past heel erg goed bij de tinten bruin, geel, oranje of donker rood. Deze kleuren zul je echter niet in de lente of zomer gebruiken. Met een houten of rotan basis kan je in de zomer juist weer gebruik maken van pastelkleuren. Zo heb je een slaapkamer die bij elke seizoen past. 

Voor de aankleding van de kamer kan je verder kiezen voor natuurlijke accessoires zoals bamboe of riet. Hang een paar mooie spiegels op met een bamboe rand. Of zet op de grond grote planten in rieten manden. Dit zorgt gelijk voor een natuurlijk effect. 

Wil je hardere materialen gebruiken, dan kan je herfstkleuren goed combineren met koper. Zet naast je bed een mooi koperen lamp, of verzamel koperen waxinelichthouders en geef deze een mooi plekje op je vensterbank of dressoir. 

Hou je niet van natuurlijke materialen? Mag het van jou allemaal wel iets strakker? De kleuren van de herfst zijn ook goed te combineren met witte of zwarte meubelen. Deze combinatie zorgt er wel voor dat de kleuren iets harder overkomen. Wat goed past bij een modern interieur. Wil je het iets zachter, voeg dan hier en daar een iets zachtere tint toe. Je kan hierbij denken aan accessoires in een pasteltint, of een uitgesproken kamerplant.. 

Ben je dus net als mij dol op de tinten van de herfst? Ga snel aan de slag en voeg warmte toe aan je slaapkamer. Alleen al met het toevoegen van een dekbedovertrek en enkele natuurlijke woonaccessoires laat je de herfst toe. 

Photo by Shashi Chaturvedula on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *