herfst geur

Herfst= #Geur #Kleur en #Decoratie in je huis

Inmiddels ben ik alweer een tijdje gastblogger op de website van Interieur Inspiratie. Degene die mijn eerdere blogs op deze site hebben gelezen weten nu wel dat ik schrijf vanuit mijn vakgebied Verkoopstyling. Ik houd mij dus niet bezig met de laatste trends op het gebied van wonen. Door het schrijven van deze blogs over Verkoopstyling hoop ik de verkopers alvast een beetje op de goede weg te helpen hun woning beter te presenteren op Funda.

Persoonlijk vind ik het zo leuk, om naast mijn werk, gastblogger te zijn dat ik inmiddels ook mijn eigen wekelijkse blog op mijn website heb staan met allerlei tips en informatie. Niet alleen voor degene die hun woning te koop willen gaan zetten, of die de woning juist al een tijdje in de verkoop hebben staan maar misschien ook voor degene die niet goed weten wat ze nu met die rommelkamer of-kast aan moeten. Of die gewoon wat kleuradvies willen.

Mijn blogs gaan over diverse onderwerpen en negen van de tien keer haak ik in op een onderwerp die op dat moment speelt. Deze keer dus de Herfst, hoe verassend is dit haha, die prachtige kleuren, geuren en decoraties in huis oplevert! Kortom een heleboel gezelligheid dus.

Zodra jouw woning in de verkoop gaat, of al staat, wil je het natuurlijk zo gezellig en aangenaam mogelijk maken voor de potentiële huizenkoper die een afspraak voor een bezichtiging heeft gemaakt. Zeker wanneer er buiten sprake is van onvervalst herfstweer wil je dat juist jouw woning voelt als een warme deken. Alleen hoe krijg je dat voor elkaar zonder dat je helemaal “over the top” gaat?

Een paar tips:

  1. Plaats één herfststuk op tafel of dressoir. Dit maakt het plaatje compleet. Vele kleine decoraties maken al snel een rommelige indruk.
  2. Vermijd juist uitbundig hoge bloemstukken op tafels of kasten, die vallen veel te veel op en de potentiële huizenkoper wil graag de gehele ruimte in je huis zien. Heb je er net eentje neergezet? Zet deze dan liever tijdelijk in een lege hoek op de grond.
  3. Zijn sommige hoekjes in je woonkamer wel erg donker en heb je niet genoeg stopcontacten voor extra lampjes? Zet bijvoorbeeld waxinelichtjes in een mooie schaal of maak gebruik van glazen potten als windlicht.

Geur is heel belangrijk tijdens een bezichtiging. Je weet vast wel dat je goed moet luchten in huis, geen rooklucht en vooral geen natte hondenharen wil ruiken ( weet ik uit ervaring). Maar het is te koud om alle ramen even lekker een paar uur tegen elkaar open te zetten, ook niet best voor een aangename temperatuur in huis. Dat kan je natuurlijk wel even snel vroeg in de ochtend doen voordat iedereen de deur uit gaat maar ja bezichtigingen vinden niet altijd tussen kantoortijden plaats en al helemaal niet wanneer jij zelf de bezichtigingen doet en overdag dus gewoon op je werk zit.

  1. Maak nooit gebruik van standaard luchtverfrissers of geurkaarsen. Deze geuren zijn te dominant aanwezig en niet iedereen is gecharmeerd van sterke geuren.
  2. Gebruik liever verse potpourri. Decoratief, sfeervol en geeft een heerlijke natuurlijke geur.
  1. Voor de sanitaire ruimtes kan je gebruikmaken van een beetje chloor met eucalyptus maar ik ben voorstander van de natuurlijke geuren. Op http://www.aromatherapie-info.com/ zie je hoe je op vrij eenvoudige wijze door gebruik te maken van citrusvruchten en kruiden een heerlijke, natuurlijke geur kan creëren. Deze decoratieve potten kan je natuurlijk overal in huis neerzetten.

Op Pinterest doe je natuurlijk al heel veel ideeën op, dus ben ik alvast een bord met een bord begonnen.

https://www.pinterest.com/carinvanamerong/tudorstyle-tips-tricks-natuurlijke-frisse-geurtjes/

Heb je nog vragen? Je kunt ze altijd stellen via:

http://www.tudorstyle.nl/ of via

https://www.facebook.com/carinvanamerongen.

Ik wens je heel veel succes!

Carin van Amerongen

TudorStyle uw Vastgoedstylist.

PS: Houd de temperatuur in huis tussen de 20-21℃. Precies de juist temperatuur voor een aangenaam gevoel bij binnenkomst.

kandelaren

Etsy

herfsttafel

Worthingcourtblog

herfst schaal geur

Womansday

herfst dienblad

Welke

kaarsen

Lime loves mud

kruidenpot

Herbsandoilshub

firsthomelovelife com

Firsthomelovelife

Meer wooninspiratie van Carin:

Nog meer tips en ideeën voor het inrichten van je huis:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *