Le Creuset ® viert 90ste verjaardag

Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset® in Fresnoy-le-Grand. Om dit jubileum te vieren komt het merk met een ‘limited edition’ versie van de cocotte. Deze replica van de allereerste braadpan zal in een oplage van 90 stuks voor de Nederlandse markt beschikbaar komen. Alle exemplaren worden genummerd en gehuld in een fraaie verpakking met een certificaat en een buisje met zand van de unieke mal. Daarnaast is een interactieve ‘verjaardagswebsite’ gelanceerd waarop fans uit de hele wereld foto’s, video’s en berichten van hun mooiste momenten met Le Creuset® kunnen delen: www.leCreuset90.com

Ambachtelijk

Nog steeds vervaardigt de fabrikant volgens dezelfde ambachtelijke grondslagen hoogkwalitatief geëmailleerd gietijzer. Vanuit de vernieuwde fabriek in Picardië worden dagelijks meer 10.000 pannen verspreid over de gehele wereld. Voor elke pan wordt een aparte mal van zand gemaakt, die handmatig wordt verwijderd, afgebraamd en geslepen. Intussen heeft het merk in totaal meer dan 300 miljoen producten op de markt gebracht in meer dan 70 landen. Dit jaar viert de fabrikant 90 jaar kookplezier en –gemak als pionier van het geëmailleerde gietijzeren kookgerei.

Geschiedenis

Het waren twee Belgische partners die negentig jaar geleden een gieterij in Fresnoy-le-Grand openden. De één gespecialiseerd in emailleren, de ander deskundig in proces van het smelten van ijzer, beiden met de ambitie om hoogwaardig geëmailleerd gietijzer in kleur te produceren. De eerste kleur van email had de oranje kleur van een vlam, geïnspireerd door de tinten van het gesmolten gietijzer, een revolutie in een periode waarin keukengerei somber en grijs was. In die 90 jaar is Le Creuset® uitgegroeid tot een mondiaal bedrijf dat een uitgebreide collectie keukengerei produceert van onberispelijke kwaliteit met behoud van de ambachtelijke waarden.

90 jaar toonaangevend

In de afgelopen negentig jaar hebben talloze culinaire trends de revue gepasseerd, maar Le Creuset® heeft altijd haar plek behouden als het meest populaire kookgerei voor de keuken en op tafel. “Het is niet verwonderlijk dat de eerste pan met de kleur van een vlam ontstond in 1925, net op het moment dat Frankrijk de moderne keuken wereldwijd herontdekte. Le Creuset® is altijd toonaangevend als het gaat om ontwerp en kleur” aldus Paul Van Zuydam, President van het bedrijf. “Dat is waarom dat de Chefs in de wereld onze producten zo waarderen. Wij bieden naast kwaliteit ook kleur en vreugde in de keuken”

Assortiment

Le Creuset® heeft veel te bieden op kwalitatief en esthetisch gebied voor meer dan gietijzer alleen. Het drielaags RVS bijvoorbeeld is onmisbaar voor de echte kookliefhebber. Daarnaast is er het  gegoten aluminium (Forgées) met lichtgewicht pannen voorzien van antiaanbaklaag met de ongekende duurzaamheid. Nieuw is de combinatie van gegoten aluminium met RVS. Het dubbel geëmailleerde aardewerk is er in alle denkbare vormen, maten en kleuren. Het textiel en silicone vormen een waardige aanvulling met fraaie accessoires. De ketels van geëmailleerd plaatstaal zijn een lust voor het oog met de authentieke en moderne vormgeving.

Le Creuset® geeft levenslange garantie op alle producten van geëmailleerd gietijzer en gegoten aluminium.

De Limited Edition is (beperkt) beschikbaar vanaf november 2015

Prijs: braadpan gietijzer 3.3 l/22 cm: €500

Prijs: braadpan aardewerk 0.6 l / 14 cm: €34,90

www.leCreuset90.com

Le Creuset®  producten zijn te koop bij de betere warenhuizen, kook- en huishoudwinkels en diverse webshops.

Voor het complete assortiment kan men terecht bij een van onze signature shops:

  • Heiligeweg 22, 1012 XR Amsterdam, 020 4222740
  • Hoogstraat 31, 2531 AP Den Haag, 070 3311571

En online via www.lecreuset.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *