flanel

Heerlijk warm met flanel

Weet je nog van vroeger: dat zachte, warme dekbedovertrek waar je ’s winters met liefde onder kroop met je favoriete knuffel in je arm? In de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw was flanel een hele normale stof voor bijvoorbeeld een dekbedovertrek of je pyjama. En voor het komende herfst- en winterseizoen is het weer helemaal terug. Dat wordt heerlijk warm de winter in met flanel.

Flanel: ultrazacht katoen
Flanel is een textielsoort uitgevonden in Wales in de 17de eeuw. Het bestaat voornamelijk uit geruwd katoen, waardoor het zo heerlijk zacht en warm aanvoelt. Tegenwoordig wordt flanel ook wel gemaakt van synthetische vezels of een combinatie zijn van verschillende soorten vezels. Hoe dan ook: doordat het geruwd wordt voelt het heerlijk zacht aan. En dankzij het losse garen waarvan het gesponnen wordt, is het ook nog eens heerlijk warm.

Flanel op je bed
Het is een tijdje uit geweest, maar flanel is weer helemaal terug in de slaapkamer. Uiteraard wel gestoken in een nieuw jasje. Het flanellen dekbedovertrek heeft nu een hip design, zodat het prima samengaat met de rest van je slaapkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Smulders flanellen dekbedovertrekken, er is ontzettend veel keuze in leuke designs. En om de look helemaal af te maken kies je natuurlijk voor een flanellen laken voor over het matras. Dat wordt lekker warm slapen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld ook terecht bij Smulderstextiel.nl.

Flanellen pyjama
En als je dan toch kiest voor een onderlaken, laken of dekbedovertrek van flanel, tja, dan mag jij natuurlijk lekker warm in een flanellen pyjama of nachtjapon in bed stappen. Veel hippe merken nachtmode hebben ook heerlijke flanellen nachtkleding opgenomen in de collectie. Paar lekkere warme schapenwollen sokken of sloffen erbij en je komt deze winter je bed niet meer uit.

Laat het buiten maar vriezen, jij hebt het lekker warm dankzij flanel!

Dekbedovertrek foto: Beddinghouse Karoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *