De open haard als roomdivider

De rrrrrrrrrr zit in de maand.

Het is alweer september en dat betekend dat de dagen weer korter worden en de kaarsjes weer aan gaan.

Zelf heb ik stiekem de kachel al wat hoger gezet en kan ik lekker met mijn rug er tegenaan zitten. Het liefst kijk ik ’s avonds samen met mijn man naar een knetterend vuurtje van een openhaard, maar daar hebben wij helaas geen ruimte voor.  Na ja ik denk dat het wel zou kunnen, maar met een gezin (bestaande uit drie jongens, pa en moe) wordt het in ons stulpje wel wat krappies.

Vroeger toen ik net ging samenwonen hadden we een haardje gekocht met gel potjes, dat was toen helemaal in. Je kreeg hoofdpijn van de stank en ik geloof ook niet dat het goed voor de gezondheid was, maar we genoten er wel van.

Open haarden heb je inmiddels in alle soorten en maten. Op het moment ben ik hard aan het leren voor mijn examen (binnenhuisarchitectuur/interieurstylist) en pak de stof over open haarden weer even voor me.

Hoekhaarden, voorzethaarden, inbouwhaarden je kan het zo gek niet bedenken of er is in ieder interieur wel een haard plaatsen. Dan kun je nog kiezen om er hout in te gooien of wil je een gashaard. Zelf dacht ik aan een roomdivider met ingebouwde haard. Helemaal geweldig! Zo kun je vanuit het woongedeelte, maar ook het eetgedeelte genieten van je haard. Let er wel goed op dat de haard niet geplaatst wordt tegenover een deur, dit verspilt de warmte.

Als er genoeg ruimte voor is kan er eventueel ook wat kastruimte gecreëerd worden om zo weer wat spullen in op te bergen, maar dan moet de ruimte er echt aanwezig zijn. Of denk eens aan een kastenwand waarbij je de tv en open haard in laat bouwen om zo meer ruimte in het woongedeelte te krijgen. Laat je goed informeren door een expert, zij weten wat de mogelijkheden zijn.

Ahhhh ik wist het wel als ik de ruimte had dan liet ik mijn muren rondom verbouwen tot één grote open haard. Ik blijf dromen en in de tussentijd geniet ik lekker van de warmte van onze super modieuze radiatoren strak hangend onder de kozijnen.

Geschreven door Lucinda Kamphuis

Meer ideeën van Lucinda voor het inrichten van je huis:

Meer wooninspiratie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *