Handige kruidenpot met waterreservoir

Vorig jaar kreeg ik van Elho hele handige kruidenpot met waterreservoir die ik tot op de dag vandaag nog elke dag gebruik.

Wij houden heel erg van Italiaans eten. En zeker 1, maar eerder 2 tot 3 keer, per week staat er pasta op het menu. En bij een goed bord pasta hoort verse basilicum. En sinds ik de kruidenpot met waterreservoir van Elho heb gaat mijn basilicum een stuk langer mee.

Voorheen zette ik de basilicum altijd een schoteltje of in een gewone bloempot maar vaak gaf ik dan teveel water of ik vergat de plant water te geven. Daarbij helpt de kruidenpot met waterreservoir van Elho je, daar zit namelijk een waterreservoir in. En door middel van een touwtje komt er water van onder de pot in de bovenste pot. Je hebt dus een veel groter waterreservoir dan een gewone bloempot of een schoteltje.

In eerste instantie had ik niet verwacht dat het zo goed zou werken. Ik heb wel vaker kruidenplanten potjes gehad maar nog nooit zoals deze. En ik moet zeggen dat mijn plant nu veel langer meegaat.

Kruidenplanten binnen

Niet alleen is het heel erg handig om je eigen verse kruiden planten te hebben, zo heb je altijd een voorraad. Je keuken ziet er een stuk gezelliger uit en het smaakt ook een stuk lekkerder. En met de juiste kruiden ruikt het ook nog eens een stuk lekkerder.

De geur van verse basilicum of tijm, heerlijk.

En Elho heeft een hele lijn uitgebracht waardoor je een complete verslijn in je eigen keuken kan maken. Zo hebben ze ook een avocado kweekpot en een kweekpot voor kiemgroente. De laatste heb ik nog staan en ga ik binnenkort uitproberen. Daar wil ik rucola in gaan kweken. Ideaal want zo maak je een gezonde maaltijd met verse producten die gewoon in je eigen keuken staan.

Duurzaamheid in de keuken

Deze lijn van Elho is niet alleen duurzaam geproduceerd, gemaakt van 100% gerecycled plastic, hij zorgt ook voor duurzaamheid want verse kruiden zorgen voor minder afval. Zeker als je ze op de markt koopt want dan zit er minder plastic omheen dan wanneer je hem in de supermarkt koopt.

Tip: Ik heb mijn basilicum als bij verschillende supermarkten gekocht maar degene van de Albert Heijn gaat toch het langst mee.

Wat is wel jammer van deze lijn vindt is de kleur. Op zich staat hij onze keuken maar de kleuren in ons huis zijn groen, blauw en soms een beetje rood. Deze roze pot had ik dan ook liever in een andere kleur gezien. Nu is hij tegenwoordig ook in het groen verkrijgbaar maar deze kleur past nog niet bij iedereen.

Ook de twee andere producten van deze lijn zijn maar in 2 kleuren verkrijgbaar. De kleur groen, dat past dan wel weer goed bij onze keuken. Maar ik snap dat als je een landelijke keuken hebt je toch liever een andere kleur wilt hebben.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *