Optimaal je vide benutten

De hoogte in, dat is wat we de afgelopen jaren steeds meer zien. In de jaren 50 waren de plafonds nog 2,2 meter hoog. Alleen in echte herenhuizen waren de plafonds erg hoog. iets waar veel mensen toen jaloers op waren. Gelukkig hoeven we niet meer jaloers te zijn, want op grond van het huidige bouwbesluit moeten de plafonds minimaal 2,6 meter hoog zijn. 

Natuurlijk heeft het te maken met de steeds langer wordende mens. Onze zonen zijn bijna 2 meter en kunnen in onze jaren 70-woning makkelijk het plafond aanraken. De steeds hoger wordende plafonds bieden ons echter ook veel meer mogelijkheden. Denk praktisch: hoe hoger je plafond, hoe hoger je kasten. Dat betekent dus meer opbergmogelijkheden en dat is iets waar elk huishouden vaak een tekort aan heeft.

Vide

Niet alleen biedt het praktisch veel mogelijkheden, de architect van tegenwoordig neemt de hoogte ook mee in zijn ontwerp. Zo zien we steeds vaker een vide of een hoog trappenhuis in nieuwbouwwoningen verschijnen. 

De hoogte geeft ons dus meer mogelijkheden. Nu is het dus zaak om ook van die mogelijkheden gebruik te maken. Een van de mogelijkheden om deze ruimte optimaal te benutten is een videlamp.

Door gebruik te maken van een videlamp, al dan niet volledig op maat gemaakt, benadruk je de hoogte van een ruimte. En niet alleen de hoogte, met een videlamp verbindt je ook boven en onder met elkaar. 

De lampen zorgen voor een verbintenis. Het lijnenspel van de videlamp zorgt ervoor dat je naar boven kijkt. 

Op maat gemaakt 

Dit is echt een lamp die je op maat laat maken. Want er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. 

Het begint natuurlijk al met de hoogte van de lamp. Hoelang moeten de snoeren zijn? Daarnaast kan je als je een videlamp op maat laat maken, kiezen voor verschillende design aspecten. Welke kleur plafondplaat wil je? Welke lampen, fittingen en lampenkappen passen bij jouw interieur?

Allemaal aspecten die er voor zorgen dat jouw videlamp ook echt bij jouw ruimte past. Want afhankelijk van de ruimte kies je ook het aantal lampen. In de ene vide kan een lamp met 5 snoeren en in de andere ruimte kan een lamp met 25 snoeren. 

En niet alleen het aantal snoeren is afhankelijk van de ruimte. Ook de manier hoe je deze monteert. Als je een langwerpige vide hebt kan je ervoor kiezen om de snoeren naast elkaar te hangen. 

Op deze manier benadruk je nog meer de lengte van de vide. 

Videlamp combineren

Een videlamp maakt je vide al heel erg bijzonder maar je kan nog een stapje verder gaan. Zo kan je ervoor kiezen om bijzonder behang in de vide te gebruiken. Heb je een blinde muur dan kan je ook een groot schilderij ophangen. Samen met een mooie videlamp zorgt dit ervoor dat je gelijk een perfecte blikvanger hebt. 

Wat je ook kiest, een behangetje of een mooi geverfde muur, ga voor een goede videlamp echt naar een expert. Laat je goed voorlichten en bekijk samen wat de mogelijkheden zijn om jouw hoogte optimaal te benutten. Met een expert zorg je ervoor dat de lamp in deze ruimte ook echt tot zijn recht komt. Dat het echt een pronkstuk wordt. Een hoogwaardig stuk dat de hoogte verdient.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *