Haal de winter in huis met een Scandinavisch interieur

Scandinavische landen staan bekend om de barre winters en uitgestrekte natuur. Geen wonder dat hier een totaal eigen interieur stijl in is ontstaan. Lees verder en ontdek hoe je de winter in huis haalt met het Scandinavisch interieur.

Neutrale, lichte tinten

Een Scandinavisch interieur herken je direct aan de neutrale en lichte kleuren die worden gebruikt. De kleur wit is vaak de basis omringt door lichte tinten van kleuren als geel roze en blauw. Om de inrichting niet te fel te maken worden deze lichte tinten vaak aangevuld met natuurlijke tinten van grijs en zwart. Het contrast is zeer belangrijk.

 Scandinavisch interieur

Bron: www.interieurdesigner.be

Strakke vormgeving

Een Scandinavische inrichting staat niet bekend om het gebruik van onnodige details. Het kenmerkt zich meer door het gebruik van strakke lijken en een minimalistische vormgeving. Voor Scandinaviërs is het belangrijk dat alles een functie heeft, daarom worden er geen onnodige details aangebracht aan het interieur.

Withouten vloeren

Naast dat een withouten vloer erg mooi is heeft het natuurlijk ook een functie, want het is immers Scandinavisch. Een withouten vloer maakt de kamer ruim, groot en open. Daarnaast zorgt een withouten vloer ervoor dat de nadruk komt te liggen op de meubels en de decoratie in de kamer. Als je van plan bent om een withouten vloer aan te laten leggen dan doe je er goed aan om ook vloerisolatie te laten plaatsen. Hierdoor voelt je vloer warmer aan en zal je geen koude voeten krijgen. Zo wordt het net zo lekker als een knusse en warme Scandinavische kamer.

 Scandinavisch interieur

Bron: www.woonstijl.nl

Lichtinval

In de winter zijn er in Scandinavië weinig zonuren en is het bijna de hele dag donker. Het is dan ook zeer logisch dat ze elke straaltje zonlicht willen opvangen. In Scandinavië gebruiken ze vaak grote ramen om optimaal gebruik te maken van het zonlicht. Denk hierbij aan een schuifpui of een glazen koepel op een plat dak. Naast dat je hiermee het zonlicht naar binnen haalt wordt het huis ook warmer, zo hoef je niet de hele dag de centrale verwarming op volle toeren te laten draaien om het warm te houden.

Haal de natuur naar binnen

Dit kan het beste door meubels te gebruiken van natuurlijke materialen zoals hout. Pas wel op dat niet alle meubels geheel van hout zijn of van hetzelfde soort hout is, het contrast is ook hier belangrijk. Ook kan je de natuur naar binnen halen door mooie grote kamerplanten in de kamer te zetten.

scandinavisch interieur

Bron: www.interieur-inrichting.net

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *