woning verlichten

Je woning verlichten anno 2016

Het valt op dat maar weinig mensen aandacht besteden aan de verlichting in huis. Lampen maken bepalen een groot deel van de inrichting, en vooral in een land waar het langer donker dan licht is, zijn lampen in huis dus erg belangrijk. Bij verlichting wordt er vaak eerst gekeken naar de functionaliteit en dan pas naar het ontwerp. Want, lampen moeten vooral doen waar ze voor gemaakt zijn. Gelukkig zijn design en functionaliteit tegenwoordig goed te combineren en neem ik je graag mee langs een aantal lampentrends.

De industriële lamp

De industriële lamp is al een tijdje helemaal hot. En we lijken deze stoere lampen, die zo ontworpen zijn dat het lijkt alsof ze net uit oude fabriekshallen komen, nog lang niet zat te zijn. Wat wel opvalt is dat we weer meer durven te kiezen voor kleur zodat we met industriële lampen een statement kunnen maken in de woonkamer. Daarnaast worden deze lampen ook vaak gecombineerd met houten accenten.

woning verlichten

De LED-lamp

Als tegenovergestelde van de romantische industriële lamp wordt vaak de wat modernere LED-lamp gezet. Deze lampen hebben meer een trendy uitstraling maar kunnen dankzij de dimfunctie heel gezellig staan. Toch denken veel mensen bij deze lampen aan ongezellig fel wit of blauw licht, maar LED-lampen zijn ook in warm wit verkrijgbaar. Bijkomend voordeel is dat deze verlichting ongeveer 85% minder energie verbruikt dan een gewone gloeilamp en gemiddeld langer dan tien jaar meegaat!

woning verlichten

De draadlamp

De draadlamp zien we ook steeds meer opduiken in de woonbladen. Deze stoere lamp wordt vaak gebruikt in een vintage inrichting. Het leuke aan deze lampensoort is dat functionaliteit en design gecombineerd zijn. De lampenkap bestaat namelijk uit verschillende metalen draden waardoor de lichtval minimaal beperkt wordt. De draadlamp wordt vaak gecombineerd met de kooldraadlamp welke tevens in een LED uitvoering verkrijgbaar is.

woning verlichten Lampen woning verlichten woning verlichten

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *