Vijf populaire vloerlampen voor in ieder interieur

Vloerlampen. Ze zijn eigenlijk een must voor een gezellig, huiselijk interieur. Je richt ze op het plafond, op de vloer of op de bank. Soms zijn ze nog eens extra handig met nog een leeslampje eraan en soms staan ze er vooral voor de sier. Want een vloerlamp is zonder moeite vaak ook een échte eyecatcher. Wij benoemen vijf populaire stijlen waar zonder twijfel ook wat voor jou tussen zit.

Hout, hout en nog eens hout
Of je nu een Scandinavisch, industrieel of “tijdloos” interieur hebt; hout kan altijd. En hout maakt je interieur meteen een stuk gezelliger. Dus de conclusie is simpel: een houten vloerlamp is áltijd een goed idee! Wat inspiratie voor je:

vloerlamplampvloerlamp

Industrieel of vintage
Dé trend van de afgelopen jaren is industrieel en vintage. En als je je gehele woonkamer volgens die stijl hebt ingericht en aangekleed, dan mag een vintage of industriële vloerlamp niet ontbreken. Je hebt ze in alle soorten en maten. Kwantum heeft best veel betaalbare industriële vloerlampen voor een mooie prijs.

vloerlamp

vloerlampen

vloerlamp

Clean en minimalistisch
Heb je een heel steriel interieur? Of heel Scandinavisch? Helder en wit? Dan is een minimalistische of witte eenvoudige vloerlamp prachtig. Vooral omdat deze zo subtiel aanwezig is in je interieur.

vloerlampen

vloerlamp

Landelijk en brocante
Een landelijk/brocante interieur is voor veel mensen het gezelligste interieur dat denkbaar is. En daarbij past natuurlijk een brocante vloerlamp. Vaak bestaat die uit een sierlijke, houtgesneden voet met bijvoorbeeld een rieten kap. Ben je de trotse bezitter van een mooie boerderij? Dan is een brocante vloerlamp zéker iets voor jou.

vloerlamp

vloerlamp landelijk

Vloerlamp met leeslampje
Ideaal voor bankhangers die graag een boekje lezen. Immers, als je een vloerlamp neemt met leeslampje eraan, kun je die handig naast je bed zetten om ’s avonds het leeslampje aan te zetten tijdens het lezen van je boek. Op deze manier is de vloerlamp niet alleen hartstikke handig, maar zeker ook functioneel.

vloerlamp

vloerlamp leeslamp

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *