grote badkamer

Grote badkamer? Hier zijn 3 tips om hem slim in te delen

Ben je gezegend met een groot huis en daarmee een grote badkamer? Dan mag je absoluut in je handjes knijpen. Aangezien je een grote badkamer hebt, betekent dit dat je veel kanten op kan met de badkamer. Je hebt veel ruimte die je nuttig kunt indelen én je hebt veel ruimte om de badkamer volledig naar je wens te maken.

Hierbij kun je echter ook tegen uitdagingen aanlopen. Want, hoe kun je nu op een slimme manier met de aanwezige ruimte omgaan? Als je dat op een niet-slimme manier doet, bestaat de kans dat de badkamer erg kil en saai wordt. Dat wil je niet. Je wilt juist dat je badkamer gezellig en fraai wordt, ondanks dat de badkamer behoorlijk groot is. Met de 3 onderstaande tips krijg je dit voor elkaar!

Tip 1: kies voor een ruime douche en ligbad

Het is allereerst aan te raden om voor een ruime douche te kiezen. Je kunt het beste voor een heerlijke inloopdouche met een regendouchekop kiezen. In zo’n douche geniet je van veel gemak, van de heerlijke waterstraal en van de nodige ruimte. Een inloopdouche neemt relatief veel ruimte in beslag, maar dat is in een grote badkamer geen probleem.

Daarnaast is het advies om voor één van de vrijstaande baden te kiezen. Een bad vult de ruimte perfect op, biedt veel gemak en is uiterst aangenaam om in te liggen. Bovendien brengt een vrijstaand bad een fraaie uitstraling met zich mee!

Tip 2: kies voor ruime meubelen

Als je een grote badkamer hebt, kun je je volledig uitleven. Zonder dat je het doorhebt, kan de badkamer hierdoor echter een rommelig geheel worden. Om dát te voorkomen, is het advies om voor ruime meubelen te kiezen. Daar sluit bovenstaande tip uiteraard perfect op aan.

Wat voorbeelden van ruime meubelen zijn? Dit zijn onder meer grote of dubbele wastafelmeubels, grote spiegels en een toilet dat ruim opgezet is. Door voor dergelijke meubelen te kiezen, benut je de aanwezige ruimte in je grote badkamer perfect. 

Tip 3: richt een compleet wellnesscentrum in

Een trend in de afgelopen tijd is het inrichten van een compleet wellnesscentrum. Je kunt hierbij aan het volgende denken: je gaat een sauna kopen of je gaat een Turks stoombad kopen en je verwerkt deze items in je badkamer. Je badkamer krijgt hiermee een luxe uitstraling, waarbij je ook nog eens alle aanwezige ruimte goed benut.

Zeker als je een écht grote badkamer hebt, is dit een ideale optie. De sauna biedt heel veel gemak, is uitermate aangenaam en brengt de gewenste rust met zich mee. Ondertussen weet je ook nog dat je hiermee je badkamer op een slimme manier inricht!

Foto van R ARCHITECTURE on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *