Deze douchekraan past het beste in jouw badkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe douchekraan en weet je niet welke het beste in jouw badkamer past? In dit artikel lees je alles over mengkranen en thermostaatkranen. Daarnaast lees je welke kraan het beste bij een regendouche past en ontdek je welke verschillende stijlen er allemaal zijn. 

Het verschil tussen een mengkraan en een thermostaatkraan

Voor je begint met het kiezen van een nieuwe douchekraan, is het belangrijk dat je weet of je een thermostaatkraan of mengkraan wil. Weet je niet wat het verschil is? We leggen het je graag uit!  

Een thermostaatkraan beschikt over een eigen thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat je de gewenste temperatuur met een simpele draai aan de knop in kunt stellen. Deze kraan mengt koud met warm water om de juiste temperatuur te bereiken en biedt een veilige bescherming tegen te hoge temperaturen. 

Een mengkraan is een traditionele kraan, waarbij je zelf warm water met koud water moet mengen om de gewenste temperatuur te bereiken. Een mengkraan kan twee verschillende knoppen hebben, of een draaihendel. De temperatuur van een mengkraan, kan afhankelijk van de waterdruk wat schommelen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er op een andere plek in de woning een kraan aangaat.

De juiste kraan voor een regendouche

Welke kraan het beste past bij je regendouche, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Er zijn verschillende douchesets beschikbaar, die compleet met kraan geleverd worden. Dit zijn vaak thermostaatkranen. Ga je je hele badkamer verbouwen? Kies dan voor een inbouw regendouche. Deze wordt compleet geleverd met een inbouw thermostaatkraan en handdouche, waarbij alle leidingen zich achter de muur bevinden. Hierdoor loop je geen risico op onnodige brandwonden en het ziet er ook nog eens netjes en strak uit.

Tip: kies voor een waterbesparende douchekraan en verdien je nieuwe regendouche dubbel en dwars terug!

Vervang alle kranen in je badkamer

Ga je aan de slag met het vervangen van douchekranen? Vervang dan alle kranen in de badkamer en creëer eenvoudig een hele nieuwe stijl. Vervang alle kranen door gouden kranen voor een trendy en kleurrijke badkamer. Voor een strakke en industriële uitstraling vervang je alle kranen door zwarte kranen. Met zwart creëer je een moderne look en zwart sluit prachtig aan bij materialen zoals hardsteen en natuursteen. 

Heb je toch liever een landelijke uitstraling? Ga dan voor koperen kranen. Koper zorgt voor een unieke en rustieke stijl in je badkamer. 

Foto van Laurence Katz on Unsplash

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *