Maak kennis met designlamp Lloyd: verlichting met karakter

Dat ambacht en design goed samengaan blijkt wel uit het ontwerp van designlamp Lloyd, bedacht door Erik de Nijs en Tim Smit van Nieuwe Heren. Niet alleen wordt de lederen lamp met de hand gemaakt, ook wordt er tijdens het productieproces gebruik gemaakt van een traditionele methode om het leer te verharden en te vormen. Dit maakt de Lloyd tot een uniek object. Verlichting met een industriële look, perfect om je huis of werkplek meer pit te geven.

Een lamp met een verhaal
Natuurlijk kon dit bijzondere ontwerp van Nederlandse bodem de mannen van Puik niet ontgaan. Puik heeft het ontwerp geproduceerd en op de markt gebracht. Voor de productie van designlamp Lloyd is er hulp gezocht bij een familie die gespecialiseerd is in het maken van paardenzadels. Zij hebben de mannen de traditionele methode van het verharden en vormen van dierenhuiden bijgebracht. Met als resultaat deze prachtige verlichting.

Eyecatcher in elk interieur
Na vijf dagen drogen in de zon is de bepantsering van de lamp klaar om met grove steken dichtgenaaid te worden. Vanwege het handwerk is elke lamp net even anders en dus altijd uniek. Eenmaal afgewerkt, zorgt het zachte leer voor een sfeervolle, warme gloed (E27 fitting). Zo is de Lloyd niet alleen een echte blikvanger in huis, maar draagt de lamp ook bij aan een warme sfeer, iets waar wij Nederlanders gek op zijn. De Lloyd is een prachtig voorbeeld van een ontwerp waarbij oud en nieuw samen komen en leiden tot een uniek product. Lloyd is verkrijgbaar voor € 200,- in de kleuren zwart en bruin leer.

Over Puik
Sinds 2012 bieden Freek Claessen en Daan Gescher van Puik de beste ontwerpers van eigen bodem een podium om hun Dutch Design aan de man te brengen. Het resultaat? Een smaakvolle lijn meubels en accessoires van de beste Nederlandse ontwerpers. Puik selecteert, coproduceert, presenteert en levert direct van de bron. Om je huis te verlevendigen of je werkplek meer pit te geven. Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd en gemaakt van eersteklas materiaal. Alle designproducten uit de collectie kun je bekijken en bestellen via www.puikdesign.nl of bij een van de 300 retailers. Inkopers kunnen terecht op internationale beurzen of tijdens pop-up evenementen.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *