houten tafel

Advies voor het kopen van een houten tafel

Ben jij van plan om een houten tafel te gaan kopen lees dan eerst onze tips:

Het aanbod aan houten tafels is erg groot en er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

De houtsoort voor je tafel

Er zijn verschillende houtsoorten mogelijk:

Boomstamblad: Een erg populaire optie op dit moment. Het tafelblad bestaat uit 3 of 4 brede eikenhouten planken die minstens 100 jaar oud zijn. Pas dan zijn ze sterk genoeg om een boomstamtafel te worden. De tafel wordt meestal niet afgewerkt maar de contouren van de boom worden behouden. Dit geeft de tafel ook zijn unieke uiterlijk.

Oud recycled Teak: Deze tafel heeft een industrieel uiterlijk. Het blad is dikker dan de andere genoemde houtsoorten.

Het onderstel van de tafel

Niet alleen het hout is belangrijk ook het onderstel is bepalend voor de look en feel van de tafel. De mogelijkheden zijn eindeloos:

Een ijzeren onderstel: Wil je een iets meer industriele look dan past een ijzeren onderstel heel erg goed bij je houten tafel. Deze zijn er in verschillende vormen. Zo heb je de u-poot, de x-poot, de a-poot, de wangpoot en de poot in het midden. De x-poot is ideaal als je een bankje bij je tafel wilt zetten. Zo kan je namelijk makkelijker aan tafel gaan zitten.

grijze eettafel

Kloosterpoot: Ben jij meer van een klassiek interieur dan is de kloostertafel perfect voor jou. Gemaakt van prachtig hout en met een robuuste kolom poot. Ook deze vorm is erg geschikt bij het gebruik van een eethoekbank.

rustiek eiken kloostertafel matias

Houten poot: Is de kloostertafel net iets te klassiek voor je en heb je liever iets moderns dan kan je je tafel afwerken met een mooie strakke houten poot.

We zijn bijna klaar, de belangrijkste punten hebben we gehad maar er is nog 1 ding om rekening mee te houden als je een tafel samenstelt, namelijk de vorm/afmeting.

Als je gaat voor een standaard rechthoekig tafel is het verstandig om te kijken naar de stoelen die je wilt gaan gebruiken. Kunnen de stoelen goed onder de tafel? Zit je niet met je voeten tegen een poot aan? En past dit formaat tafel goed in je huiskamer?

Wil je liever een andere vorm dan kan je ook kiezen voor een ronde tafel of een ovale tafel.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Hierdoor kan je echt een houten tafel op maat maken, eentje die helemaal bij jou en je interieur past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *