Goede ventilatie in huis is belangrijk voor je gezondheid maar ook voor deze dingen.

De huizen van tegenwoordig worden bijna kier en naad dicht opgeleverd. Dat scheelt wind en kou in huis en laat ons energie besparen maar zorgt er ook voor dat we tegenwoordig niet meer zo goed kunnen ventileren.

De naden in oudere huizen zorgden dan misschien niet voor een milieuvriendelijk resultaat maar hadden wel een groot voordeel. Het huis werd goed geventileerd. Bij de nieuwere woningen moeten we dit aspect bewust meenemen. Want soms wordt er teveel rekening gehouden met een duurzaam resultaat waarbij dan de gezondheid soms een beetje op de achtergrond is geraakt met als gevolg een woning die je ziek maakt.

Waarom moeten we onze huis ventileren?

  • door te ventileren komt er mindere stof in huis, dit betekent ook mindere stofzuigen
  • minder fijnstof, iets waar we tegenwoordig steeds meer op letten
  • meer zuurstof
  • minder kans op verspreiding van virussen

Hoe filter je in een nieuwbouw woning.

Een professionele oplossing kan je genreren door gebruik te maken van Ubbink WTW filters .

Naast het gebruik van filters zijn er ook maatregelen die je zelf kan treffen:

Zet regelmatig het raam open. Zeker als je je was in huis droogt maar ook tijdens het koken en douchen is het verstandig om een raampje open te zetten.

Een goed geventileerd huis levert minder hoofdpijn en luchtwegenklanten op maar goed ventileren is niet alleen belangrijk voor je gezondheid. Hoe minder vocht in huis hoe minder snel je houten delen worden aangetast.

En zoals eerder vermeldt blijft er ook minder stof achter als je je woning goed ventileert. Dit heeft weer als voordeel dat er minder brandgevaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *