buitenverlichting

Het belang van buitenverlichting

Hoe heb jij alles rondom je woning verlicht?

Buitenlampen geven sfeer aan je tuin. Door je tuin te verlichten creëer je een verlengstuk van je woonkamer. Het is toch gezellig om vanaf je bank naar een verlichte tuin te kijken dan naar een donker gat.

Door te werken met tuinspots kan je bijzondere planten of een beeld in je tuin extra uitlichten. Het geeft een speels effect aan je tuin.

In je lichtplan dien je ook zeker rekening te houden met spots aan de schutting. Het is zo zonde om juist de buitenkant van je tuin niet te benutten. Door je schutting te verlichten zorg je voor een ruimtelijk effect, je tuin lijkt groter.

Veiligheid in de tuin

Buitenlampen kopen is niet alleen raadzaam voor de sfeer van je tuin, er zijn nog meer redenen.

Want goede verlichting in de tuin zorgt ook voor veiligheid. Zo kan je ’s avonds de weg naar de achterdeur en de schuur vinden. Zeker als je met lampen je tuinpad mooi verlicht. Dit kan je doen door lampen in de tegels te verwerken maar je kan ook mooie lantaarns naast het pad plaatsen.

En natuurlijk is algemeen bekend dat je inbrekers weert. Inbrekers houden niet van de spotlight, zij werken liever in het donker. Als jouw tuin goed verlicht is zullen ze toch sneller naar de buren gaan. Plaats op één of twee plaatsen een lamp met bewegingssensor zodat deze alleen aangaat als men er langs loopt. Dit schrikt af en jij zit niet de hele tijd met een heldere lamp aan.

Buitenverlichting voortuin

Bij buitenverlichting denkt men vaak alleen maar aan de achtertuin maar neem ook je voortuin mee. Verlicht je voordeur en je huisnummer. Plaats ook hier een lamp met bewegingssensor voor nog meer veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *