Gietvloeren voor een strakke uitstraling

Een gietvloer is een fantastisch mooie vloer om een zeer strakke uitstraling in een ruimte te creëren. Zo een vloer wordt als het ware in vloeibare vorm in een ruimte gegoten. Vervolgens wordt met het juiste gereedschap de vloer mooi glad gemaakt.

Naast de fraaie uitstraling van een gietvloer is deze bovendien ook nog zeer praktisch in het dagelijks gebruik. Zo is de vloer makkelijk te onderhouden, ongevoelig voor beschadigingen en makkelijk schoon te maken. Dit maakt de gietvloer naast gebruik in woonhuizen ook populair voor gebruik in bedrijfspanden.

De kosten van een gietvloer

Het is algemeen bekend dat gietvloeren vrij prijzig zijn. Om goed de prijzen te kunnen begrijpen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten gietvloeren zijn:

  • Troffelvloer
  • Epoxy
  • Steentapijt
  • Polyurethaan

Elk van deze soorten heeft zo zijn eigen eigenschappen en daarbij behorende prijzen.

De meest betaalbare van dit rijtje is het steentapijt, dit kan al vanaf €32 per vierkante meter worden neergelegd, afhankelijk van de grootte natuurlijk. Hoe groter de ruimte is waar de vloer moet komen, des te lager de prijs per vierkante meter.

De opvolgende goedkope oplossing is de epoxyvloer, deze kan vanaf €60 per vierkante meter worden aangelegd. Deze epoxy vloer wordt voornamelijk in bedrijfsgebouwen gebruikt, ook in industriële omgevingen.

Daarna is er de troffelvloer die vanaf €65 per vierkante meter wordt uitgesmeerd. Een troffelvloer is een kunststof vloer die ook veel gebruikt in bedrijven, denk bijvoorbeeld aan bakkerijen, autogarages, keukens van restaurants enzovoort. Deze vloer is dan ook keihard en voldoet aan hygiëne en veiligheidseisen die voor dergelijke bedrijven gelden.

Als duurste optie is er de polyurethaan of PU vloer. Deze oplossing is verkrijgbaar vanaf €75 per vierkante meter. Deze optie wordt zowel in de industrie als in thuissituaties gebruikt.

Voorbereiding leggen gietvloer

Voordat een gietvloer gelegd kan worden zal de ondervloer al egaal moeten zijn. Vaak is de vloer al egaal genoeg, als dit niet het geval is zal de vloer geëgaliseerd moeten worden.

Het egaliseren van een vloer brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. De kosten voor het egaliseren van een vloer kan al vanaf €8 per vierkante meter. Vaak is er wel een deal te maken met het bedrijf dat ook de gietvloer komt leggen.

Ideaal voor een huis waar geleefd word

Een huis is een plaats waar geleefd wordt, er lopen mensen rond, er valt wel eens wat en er moet natuurlijk regelmatig schoon gemaakt worden. Om deze reden is een gietvloer een perfecte optie. De vloer is gemakkelijk te onderhouden, is keihard zodat er niet snel schade ontstaat en is heel gemakkelijk schoon te maken.

Gaat jaren mee

Een gietvloer is vrij prijzig, daar kunnen we heel eerlijk over zijn. Maar aan de andere kant is het ook zo dat deze vloer jaren mee kan gaan, dat is het grote voordeel van zo een vloer.

De levensduur van een gietvloer is in principe oneindig, alleen de toplaag zal heel langzaam slijten. Gelukkig kan deze toplaag relatief gemakkelijk gerenoveerd worden en dit gebeurd ook tegen een relatief zeer lage prijs.

 

 

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *