Gezellig tafelen aan een design eettafel

Je design eettafel is dé plek waar je samenkomt om te eten. Lekker met het gezin de dag doorspreken of met vrienden lang na tafelen met een goed glas wijn. De eettafel is tevens de plek waar huiswerk wordt gemaakt, spelletjes gespeeld en thuis gewerkt. Een eettafel vormt het kloppende hart van de keuken of woonkamer. Kies daarom voor een design eettafel en geef deze de liefde die het verdient.

Kies voor design

Eettafels zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Omdat de eettafel een prominente plaats in neemt, kies je natuurlijk voor een eettafel die perfect past bij je interieur. Investeer eens in een design eettafel waaraan je met plezier zal zitten en die past bij de rest van je interieur. Modern, vintage, industrieel, landelijk en klassiek; een design eettafel is er voor iedereen.

Geef je design eettafel de perfecte look

De design eettafel heeft natuurlijk al een mooie uitstraling. Maar die uitstraling kun je nog verder versterken met de juiste accessoires. Placemats, onderzetters, fruitschaal, dienblad met kopjes, plank met kaarsen of een tafelloper zorgen ervoor dat je eettafel een echte blikvanger wordt. Zo zet je op een industriële design eettafel een robuuste schaal van hout of steen als ondergrond voor rustieke kaarsen. Een vintage design eettafel krijgt meer allure dankzij een vintage fruitschaal van porselein of riet. En wat dacht je van een moderne tafel waarop je vrolijk gekleurde placemats legt?

Kleur en accessoires

Dek de tafel in stijl met servies, glazen en bestek passend bij de stijl van de tafel. Laat kleuren van je interieur terugkomen in de accessoires op tafel voor een extra mooi geheel. Bijvoorbeeld door de placemats en het servies te matchen met een vloerkleed.

Bijpassende eettafelstoelen

Je design eettafel is niet compleet zonder bijpassende eetkamerstoelen. Een vintage design eettafel houdt van vintage eetkamerstoelen, terwijl leer en een industriële tafel heel goed samen gaan. Het meest belangrijk is dat een eetkamerstoel goed zit. Je brengt immers veel tijd door aan tafel, dan wil je comfortabel zitten. Als je eettafelstoelen gaat testen, is het belangrijk dat je goed uitgerust bent. Wanneer je moe bent, zitten stoelen al snel fijner, waardoor je wellicht de verkeerde stoelen kiest. Neem de tijd voor het kiezen van de stoelen, dan heb je er nog meer plezier van.

Kies het juiste formaat eettafel

Heb je je droom design eettafel gevonden? Vraag je dan af of deze wel in de keuken of woonkamer past. Het het formaat van je eettafel is namelijk belangrijk bij het inrichten van de eethoek. Te groot en de tafel neemt een té prominente plek in. Te klein en je zit tijdens het eten met de ellebogen tegen elkaar te stoten. Meet de ruimte daarom goed op, bedenk hoeveel mensen er tegelijkertijd aan tafel moeten kunnen zitten én hou rekening met de ruimte die je nodig hebt voor de stoelen. Meten is weten! Zo geniet je nog meer van je design eettafel, samen met je tafelgasten.

Photo by Spacejoy on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *