nieuwe bureaustoel

De nieuwe bureaustoel

Mijn zoektocht naar een bureaustoel die niet alleen lekker zit maar ook zorgt voor een goede houding. 

Ik was al een tijdje aan het rondkijken naar een nieuwe bureaustoel. Mijn huidige bureaustoel was al heel wat jaren oud en was een 2e hands stoel. Eentje die we hebben overgenomen van een bedrijf en waar dus al veel mensen op gezeten hadden. Deze was dan ook niet meer correct in te stellen. 

Het was echter niet makkelijk om een nieuwe bureaustoel te vinden. Want naast dat hij lekker moest zitten vond ik ook nog dat hij goed bij ons interieur moest passen. Wij werken op zolder en deze ruimte is naast kantoor ook onze slaapkamer. Dus de stoel moest wel passen bij de rest van de kamer. Natuurlijk was het gebruik belangrijker dan uiterlijk maar het telt wel mee. 

Tijdens de zoektocht kwam ik voor rugproblemen bij de ergo – en fysiotherapeut terecht voor problemen in mijn rug. Ik werd elke nacht om 5 uur wakker van pijn in mijn schouderbladen. Dit bleek te komen door problemen onder in mijn rug. Samen met deze twee therapeuten ben ik gestart met een traject van 3 maanden waarin ik 2 keer per week langs kwam en elke dag thuis oefeningen moest doen. En met de ergotherapeut heb ik mijn dagelijks routines doorgenomen. Hier hoorde natuurlijk ook de werkplek bij. Zij gaf mij een aantal tips waar ik op moest letten en hierdoor kwam de Swopper op mijn pad. 

Swopper bureaustoel

De Swopper is een bureaustoel zonder leuning. Het is eigenlijk een krukje op een veer. Maar juist hierin zit zijn kracht. Want door het ontbreken van de leuning wordt je “gedwongen” om recht te zitten. Je kan niet even lekker gaan hangen. Dit bevordert de ontwikkeling van je rugspieren.

En de Swopper heeft nog een voordeel, hij beweegt lekker met je mee. Door de veer kan je alle kanten op. Zo vind ik het heerlijk om een beetje van links naar rechts te wiebelen. Hierdoor maak ik mijn rugspieren los en is ook de rest van mijn lichaam in beweging. Je kan zelfs van voor naar achter wiebelen. Door deze veer wordt het zitten op je bureaustoel een stuk minder statisch. Er is veel meer bewegingsruimte. Men zegt ook dat je met deze stoel wel 300 calorieën extra per dag kan verbranden. 

De bureaustoel zit heerlijk maar ik zorg wel dat ik om de 30 minuten even opsta. Want zoals men al zegt: zitten is het nieuwe roken. We moeten meer bewegen. Op zich geeft de stoel wel deze mogelijkheid, maar even je benen strekken is een nog beter idee. Dus ik zet bewust een timer van 30 minuten waarna ik even opsta. Dan ga ik even iets anders doen of ik ga even met de laptop op ons bankje zitten zodat mijn rugspieren even kunnen ontspannen. 

Uiterlijk van de stoel
Nog even terugkomen op het interieur, de Swopper past perfect bij ons kantoor/slaapkamer. De stoel kan namelijk op allerlei verschillende manieren samengesteld worden. Er zijn verschillende stofsoorten in heel veel verschillende kleuren. Ook bij het onderstel kan je kiezen uit 3 kleuren. Daarnaast kan je kiezen voor een platte voet of voor wieltjes onder het onderstel. Kortom je kan de stoel helemaal aanpassen aan jouw smaak. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.