Keuken: Verouderd? Zo creëer je een nieuwe, eigentijdse look!

Ken je dat, je bent absoluut uitgekeken op je oude keuken, kastjes zien er niet meer uit en je hebt het gevoel alsof de deurtjes nooit meer schoon te krijgen zijn. Er is echter een probleem, de inbouwapparatuur werkt nog prima en er is absoluut geen ruimte in je budget voor een hele nieuwe keuken.

Of deze.

Je gaat je huis te koop zetten (staat al te koop) en je hebt serieuze twijfels of die oude keuken geen potentiële huizenkopers weg zal jagen.

Wat doe je in zulke gevallen? Gewoon maar laten zitten en wachten op betere tijden of bedenken dat die koper de keuken hoogstwaarschijnlijk toch wel gaat vervangen dus waarom extra kosten maken? Of toch maar die keuken opkappen?

Persoonlijk ben ik van mening dat het opknappen van een verouderde keuken altijd de moeite waard is.

1: Voor jezelf.

Geloof me, zelf heb ik mijn oude Ikea keuken ongeveer anderhalf jaar geleden onderhanden genomen en ben daar nog elke dag super blij mee. Eind vorig jaar zijn ook vloer en plinten aangepast.

Nu kun je ook gelijk zien hoe ik een keuken verkoopklaar maak.

TudorStyle Kitchen Makeover

2: Voor die allesbepalende eerste indruk. Die is zo ongelooflijke belangrijk.  De kans dat een koper dezelfde smaak heeft als jij is vrij klein, zeker wanneer het een verouderde keuken betreft. De potentiële huizenkoper zal hoogstwaarschijnlijk de keuken gaan vervangen maar dat wil niet zeggen dat de keuken niet toonbaar en bruikbaar mag te zijn. Tegenwoordig kunnen verbouwingen niet meer meegefinancierd worden in de hypotheek. een keuken die weliswaar verouderd is maar een modernere “look” heeft en waarin alle apparatuur nog werkt zal de koper eerder over de streep trekken.

TudorStyle Vastgoedstyling

Kosten:

1: Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de deurtjes opnieuw over te laten spuiten* of te laten voorzien van een nieuwe coating*. Je zou zelfs de deurtjes compleet kunnen vervangen. Dit kost natuurlijk wel wat maar zeker wanneer je nog lang wil genieten van je keuken is deze aanpassing zeker een optie.

2: Voor degene die een veel kleiner budget hebben of degene die overwegen hun woning in de verkoop te zetten (hebben), kunnen er voor kiezen om de deurtjes van een nieuwe verflaag te voorzien en eventueel nieuwe deurgrepen te plaatsen zodat het geheel een modernere en lichte uitstraling krijgt. Iets wat de potentiële koper zeker aanspreekt!

Werkwijze:

Mijn voorkeur gaat uit naar schilderen en dus heb ik gekozen voor de Abbondanza lijn Soft Silk*. Waarom? Deze verf is kras-, water – en stootvast, heel erg goed schoonhouden en op waterbasis.

Abbondanza verftechnieken

Deze verf droogt lekker snel, geen last van een irritante verflucht in huis en de lak  geefteen mooi strak effect . Ik heb alle deurtjes eerst goed ontvet en eventuele beschadigingen weggeschuurd.  De deurtjes heb ik in 2 keer afgelakt met een rolletje voor een mooi dekkend resultaat.

Ben je helemaal gek van krijtverf omdat je juist die poederachtige look zo mooi vindt of omdat je een shabby chic look wilt. Kan prima alleen dan moet je er wel een extra vernislaag overheen brengen om de verflaag waterafstotend te maken.

Uiteraard heb ik hier een Pinterest bord van gemaakt met nog veel meer voorbeelden.

https://nl.pinterest.com/carinvanamerong/tudorstyle-gedateerde-keukens-en-badkamers/

Heel veel succes en plezier met het opknappen van je keuken!.

Lieve groetjes,

Carin

PS: Wil je graag meer weten over Verkoopstyling in combinatie met woningfotografie? Neem dan eens een kijkje op mijn website. www.tudorstyle.nl

Bronnen:

*Verftechnieken: http://www.verftechnieken.nl/abbondanza-soft-silk.html

*Meiling coating Putten http://www.meilingputten.nl/

*Waterink keuken makerij  http://www.waterinkkeukenmakerij.nl/

Beautifull matters Pinterest Pinterest zwart mertenskeukenambacht.nl martkleppe.nl huisjekijken com Gianigranite com Colors Abbondanza bhg com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *