Color Country Cuba

Wat een heerlijk vrolijk land is Cuba. Je voelt je helemaal Libre met het zonnetje, de witte stranden, de glimlach van de Cubanen, de oldtimers, de sigaren, de rum, maar ook door de gekleurde gebouwen. Luca is een maandje geleden teruggekomen van Cuba en helemaal geïnspireerd geraakt door de hoeveelheid kleurgebruik in het ex- en interieur in Cuba.

Zie de prachtige gebouwen in Cuba hieronder:

cuba

Eigen foto Luca Havana juni ’15.
Havana is een stad waar de kolonisten ongelooflijk mooie gebouwen hebben neergezet met heel veel felle kleuren. De Cubanen zijn momenteel hard aan het werk om de gebouwen te restaureren en in hun oude staat terug te laten keren.

kleuren cuba interieur

Eigen foto Luca Trinidad juni ‘15
Trinidad is een klein stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en daardoor goed onderhouden wordt om het stadsbeeld te behouden, zoals te zien is op deze typische Cubaanse foto met de kleuren en de oldtimer.

We gingen op research uit en hebben onze eigen twist van de ‘color blocking’ vertaald naar de trend van de geometrische vormen op je muur. Gebruik verschillende kleuren in eenzelfde kleurgroep om de muur extra te laten opvallen, maar voldoende rust te behouden in je interieur.

Pastelkleuren passen zeer goed bij een kleedkamer of kinderkamer. Donkere tinten zijn perfect voor een knus hoekje in de woonkamer of je kantoor aan huis. Kies een colorpalet dat het beste bij jou past, er is oneindig veel keuze en het is makkelijk zelf op je muur aan te brengen door strakke lijnen met de schilderstape te trekken. Zo, en nu inkleuren maar; We love it!

histor kleuren cuba

Eenigwonen

geometrische vormen verf muur

Decorarparedes

Op de linker foto is te zien hoe subtiel kleurvlakken kunnen worden aangebracht als de overloop van wit naar de hoofdkleur goed wordt gekozen. Doordat deze tinten in dezelfde kleurgroep dicht bij elkaar zitten geeft het een extra diepte aan je wand.

Op de rechter foto is het kleurcontrast groter. Hier is slim gebruik gemaakt van accessoires in dezelfde kleurstelling en met dezelfde vormentaal om het één geheel te maken. Een gezellig en knus hoekje zo, toch?

roze muur

Twelve22design

retro kast turqiuose

Boligliv

Bij deze twee voorbeelden zijn fellere kleuren gebruikt. Toch een beetje te heftig? Pas het dan eerst op een gedeelte van de muur toe als accent zoals op de linker foto. Een minder definitieve variant is aan de slag gaan met je meubels zoals op de rechter foto. Hier is dit oude kastje mooi opgefleurd met felle kleurvlakken, die ook weer terugkomen in het kussen op de grond. Dit geeft ook meer ruimte om geregeld te veranderen; nieuw seizoen, nieuwe kleurtjes.

Kortom, voor het ultieme Cuba gevoel hoef je niet de halve wereld rond te vliegen. Veel plezier met combineren!

X Luca & Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *