elle festival fatboy

Fatboy bij het Elle Festival

Ik was uitgenodigd door Fatboy om de start mee te maken van het Elle festival in Amsterdam. En ik vond dit wel een leuk event om daar mijn 1e plog aan te wijden. Leuk merk, leuke artikelen en na gearriveerd te zijn bleek het ook nog eens een erg leuke bestemming waar de borrel gehouden werd.

De borrel werd gehouden in Amsterdam op de prinsengracht dus besloot ik met de trein te gaan. 

IMG_3697

De treinreis duurde langer dan gepland gelukkig was het wel een leuke treinreis. Onderweg heb ik genoten van een boer die languit in zijn gemailde weiland lag te genieten van het zonnetje. En kwam ik een bruiloft tegen waarbij het bruidspaar in de bakfiets vervoerd werd en de familie + vrienden er achteraan fietste. Heerlijk om te zien dat je niet veel nodig hebt om te genieten.

Na de treinreis nog een klein stukje in de tram, omsingeld door Japanse toeristen uitgestapt op de Westermarkt.

IMG_3699

Klein stukje lopen en ik was bij de enige terrasboot in Amsterdam. Wat een leuke lokatie. Een terrasboot op het water waardoor je goed zicht hebt op de voorbij varende boten maar ook nog eens voelt dat er iets voorbij vaart om dat het terras dan ook licht begint te schommelen.

Amsterdamse grachten

Bij de entree werden we al opgewacht door de grote hond van Fatboy. Deze is daadwerkelijk te koop voor in je interieur. Je moet het dan ook echt als design stuk zien. Nu was de hond bij de entree wel erg groot voor een gemiddelde woning maar gelukkig is hij er ook in een kleinere versie.

hond fatboy

Naast bloggers en pers waren er ook dames van Elle aanwezig. Het was een gezellige informele borrel. Voor het festival is de boot aangekleed met artikelen van fatboy. Het leuke hiervan was dat er op een gegeven ogenblik een mevrouw naar Lieke (een van de medewerker van Fatboy) afkwam met de vraag of dit zo bleef. Zij dacht dat dit de nieuwe aankleding voor de terrasboot was. Helaas de aankleding is alleen voor de borrel en zal aankomend weekend nog voor een deel blijven voor het Elle Festival. Mevrouw vond dit erg jammer want het zag er zo gezellig en uitnodigend uit en dat was het ook. Iedereen was ontspannen aan het “hangen” in een zitzak.

fatboy borrel

fatboy zitzakken

Het grappige vond ik dat er op een gegeven ogenblik een oudere dame kwam die specifiek koos voor de zitzak. De hoek zoals op bovenstaande foto was toen leeg maar zij ging bewust relaxed in de zak zitten. Weer opstaan was wel iets moeilijker maar ze werd daarbij geholpen daar haar jongere begeleider/kleinzoon wat voor beide een hilarisch tafereel opleverde.

Persoonlijk was ik alleen bekend met de zitzakken, de hangmat en de buitenlampen van Fatboy maar er is zoveel meer. De krukjes bijvoorbeeld zijn ook van Fatboy. Het tafeltje (Tablitski) combineert samen met het kussen (Baboesjka) wordt het Krukski. Mijn broer en ik heb hier beide een tijd opgezeten en ze zitten echt heerlijk.  Het leuke is dat je de kussens ook in een samenstelling van drie kan kopen en deze met een riem kan samenvoegen tot een krukje, de Baboesjka.

Ik wist ook niet dat Fatboy buitenkleden verkocht. Deze lagen ook op de boot en zijn echt prachtig. Ideaal omdat ze onderling met elkaar te verbinden zijn door de knopen die er aan vast gemaakt zijn.

fatboy vloerkleden

Al met al was het een reuze gezellige borrel waarbij ik op een informele manier veel over fatboy geleerd heb. En superleuk om op deze manier de producten van Fatboy uit te proberen. Ik vind het Krukski en de zitzak beide heerlijk zitten. Zo lekker dat we tot aan het eind gebleven zijn.

Mijn broer en ik hadden de intentie om daarna terug te lopen naar de trein en onderweg even snel iets te eten totdat we iets verder op de prinsengracht Cafe de Prins zagen. Nou eigenlijk zagen we niet het cafe, we zagen buiten op een van de tafeltje een grote pot kaasfondue staan en we waren gelijk verkocht. Erg leuk cafe met echt een kaasfondue waarbij je zelfs als je brood op is je vinger nog in zou willen doppen. Wat was deze lekker.

eetcafe de prins

cafe de prins

IMG_3721

Al met al was het een leuke dag Amsterdam.

grachten amsterdam

Het is zeker de moeite waar om dit weekend ook Amsterdam te bezoeken. De komende dagen is het Elle Festival nog in volle gang. Food, fashion en design in de binnenstad van Amsterdam. En ik kan je dan een drankje op de terrasboot en de kaasfondue van harte aanbevelen.

1 thought on “Fatboy bij het Elle Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *