Eindresultaat Histor Live Advies

Hoe ziet onze bijkeuken eruit na het Histor Live Advies?

Na een weekend hard werken kan ik zeggen dat we klaar zijn met het restylen van ons bijkeuken. Zoals in eerdere artikelen aangegeven (het online advies en de voortgang) mocht ik als blogger het Histor Live advies uitproberen en kijken hoe ik dit ondervond.

Ik moet bekennen dat ik er een beetje sceptisch over was. Want hoe kan iemand je nu door de telefoon of via skype een advies geven. Ik weet dat de wereld veranderd dat je mensen niet live hoeft te zien om te kijken wat de wensen zijn maar ik vond voor dit advies dat je wel in een ruimte geweest moet zijn om hem goed te kunnen beoordelen. En ik zeg duidelijk ik vond want door het Histor Live advies ben ik van mening veranderd. 

Advies

Jelena heeft heel erg goed aangevoeld wat ik met de ruimte wilde, hoe ik deze wilde benutten en hoe ik hem wilde indelen. Het moest een ruimte worden waar ik kon werken en de kinderen konden knutselen en hun huiswerk maken. En ruimte welke je inspirerend. Ook heeft ze goed aan de hand van de artikelen die ik aan haar liet zien die zeker terug moesten komen ( de blauwe lockerkasten en het rek van de Hema) een uitstekend kleurenplan opgesteld.

Het kleurenplan wat Jelena had opgesteld had ik zelf nooit bedacht/gedurfd. Zelf denk je toch al snel aan rustige kleuren en toon je toch iets minder lef dan wanneer een styliste het voor je opstelt. Ik zou niet naar een verfwinkel gaan en deze combinatie hebben bedacht. Als ik van de blauwe kasten was uitgegaan was ik gaan werken met ecru eventueel gecombineerd met blauw tinten maar deze combinatie is gedurfd, uitdagend en zonnig. Daarbij had ik gewoon gewerkt met een witte basis ondergrond maar Jelena heeft net een wit uitgekozen met een klein korreltje geel waardoor alles beter matcht.

Histor Mimosa

En ook het werken met vlakken zoals Jelena had voorgesteld bleek een erg goed uitwerking op de ruimte te hebben. Door het werken met vlakken hebben de kinderen nu een eigen deel van het bureau en ik heb een deel. Door de kleuren op de muur wordt deze verdeling duidelijk. Ook heb ik op het bureau met masking tape de lijnen doorgetrokken om deze verdeling nog meer aan te duiden.

We zijn met de schoolbordverf wel iets afgeweken van het advies. In het advies had Jelena deze meer in de hoogte bedacht maar toen het bureau stond zagen we dat het voor de kinderen makkelijker zou zijn om hem vlak achter het bureau te verven. Nu hebben ze een goede plek om bijvoorbeeld hun toetsdata enz. op te vermelden en kan onze dochter hier mooie hartjes en bloemen optekenen.

Het grapje om de vlakverdeling tot aan de deur te laten meelopen waardeer ik erg. Ik hou van humor en verrassing in een interieur en met deze vlakverdeling krijg je dat zeker.

Mimosa Histor

Verf Histor

Mijn man heeft het grootste deel geverfd. Hij is redelijk gehecht aan zijn eigen verfmerken. Ik had bij het kastje project van Histor en Piet Hein Eek al ontdekt hoe fijn de verf van Histor was en tijdens het Histor Live advies is ook mijn man hier achter gekomen. De deur werd geschilderd met lak op waterbasis. Nu verft mijn man normaliter het liefst met verf op terpentine basis dus van te voren zat hij hier een beetje over te “mopperen” dat dit niet zijn verf is. Hij is totaal van menig veranderd. Hij vond de verf echt heerlijk werken en dat uit de mond van een perfectionist 🙂 Daarbij scheelt het met schoonmaken als je verf hebt op waterbasis. Alle materialen waren binnen mum van tijd schoongemaakt.

Al met al zijn wij erg blij met hoe het advies verlopen en onze hele gezin is super blij met hoe onze ruimte geworden is. Van rommelkamer (ik durf niet eens een voor foto te laten zien) naar een prachtige ruimte waar ik kan werken en de kinderen kunnen knutselen en studeren. Namens mijn hele gezin: bedankt Jelena en Histor.

Mocht jij ook geholpen willen worden met jouw kleur – en verfadvies? Kijk eens op Histor Verf Advies en geef je op voor jouw eigen Live advies. En je krijgt ook nog eens € 5,- korting op alle Histor verven en lakken.

About Author

You May Also Like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *