graszoden

Beste soort gras voor je gazon

Beste soort gras voor je gazon…

Je wilt een gazon. Het liefst natuurlijk zo mooi en strak mogelijk, en als het even kan ook nog onderhoudsvrij/onderhoudsvriendelijk. Je kan natuurlijk kiezen voor het aanleggen van je tuin met kant-en-klare graszoden. Vaak zijn graszoden gemaakt van speelgazongras. Dat is bestand tegen intensief gebruik, bijvoorbeeld door lekker te spelen, of door er flink op te voetballen. Graszoden zijn handig, omdat je jezelf het zaaien en inharken van graszaden bespaart. Echter, graszoden kosten wel wat meer dan graszaden. Bekijk hier de prijs van graszoden. Wil je toch je gazon zelf aanleggen? Omdat dat geld bespaart, of omdat je simpelweg tijd genoeg hebt om te wachten op het resultaat? Of omdat je van tuineren houdt? Dan is het verstandig om een van de volgende grassoorten te bestellen…

Sterke en mooie soorten gras voor uw gazon.

Het type gras wat het beste is voor jouw gazon, is sterk afhankelijk van het doel van dat gazon. Ga je erop lopen? Of ga je erop spelen? Moet je erop kunnen voetballen? Enzovoorts. Verschillende zadenfabrikanten en –leveranciers mengen hun graszaden zodat de types grofweg drie verschillende doelen dienen:

Sportgazon: ga je je grasmat stevig en intensief gebruiken voor bijvoorbeeld voetbal of hockey? Dan is sportgazon hét type gras wat je zoekt. Let wel: dit gras is te grof voor een sierlijke grasmat.

Speelgazon: speelgazon is wat grover dan siergazon, maar daardoor een stuk minder kwetsbaar. Ondanks dat is het een mooi type gras wat aardig wat gebruik aankan.

Siergazon: loop, speel en sport zo min mogelijk op dit gras, want dit type gras is enorm kwetsbaar. Daar staat wel tegenover dat het het mooist is om te zien.

Bekijk hier specifieke informatie over verschillende grassoorten.

947008_492228190831807_131975307_n

1 thought on “Beste soort gras voor je gazon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *