verlicht

Een verlicht pad

De zon gaat steeds vroeger onder, vanavond al om 20.45. De steeds donker wordende zomeravonden hebben zowel voor – als nadelen.

Voordeel:

Nu het weer vroeger donker wordt mogen de lampen binnen weer aan. En nu zul je denken, ja en? Ik heb in de zomer hele leuke nieuwe lampjes gekocht die heel erg veel sfeer brengen en die mogen gezellig aan. Toen het in de zomer om 23.00 nog steeds licht baalde ik weleens, ik wilde mijn nieuwe lampen testen. Ik kan zo genieten van een kamer vol sfeerlicht. En blijkbaar heeft mijn oudste zoon dat geërfd want gisteren zei hij: mam, lekker hé dat de herfst er weer aankomt. Kunnen we weer gezellig binnen zitten, lichtjes en kaarsen aan en onder een dekentje “hangen”.

kandelaar ibiza

Nadeel:

Gisterenavond had ik mij er ook weer in vergist, het tuinpad. Of in mijn geval het pad langs het huis. Als ik dan van binnen naar buiten ga om de hond uit te laten merk ik dat mijn ogen nog moeten wennen aan de schermer. Ik ben de afgelopen dagen al drie keer gestruikeld over een stukje gras was uitsteekt (misschien toch eens weghalen).
Bij de steeg naast ons huis hebben we twee jaar geleden lampjes opgehangen die zich opladen door zonnen-energie. Ik merk dat ze steeds minder licht gaan geven en dat het dus tijd wordt voor nieuwe buitenlampen. Nu staat natuurlijk ons huis in de verkoop en zullen wij dit niet meer aan gaan brengen maar ik denk dat de nieuwe eigenaren die wel snel zullen doen. Omdat onze steeg verder niet goed verlicht wordt kan je lelijk vallen in het donker.

Als ik zelf nog nieuwe had opgehangen had ik voor deze lamp van Nostalux.nl gekozen:

buitenlamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *