koelkast

Slim gebruik van koelkast maakt Nederlanders tot huishoudexperts

Minder bederf in de koelkast dankzij nieuwe technologie

Nederland zou Nederland niet zijn zonder wisselvallig weer in de zomer. Met als gevolg dat een barbecue of picknick vaak letterlijk op het laatste moment in het water valt. Het eten moet terug de koelkast in en nu is het hopen dat het niet bederft voordat de zon zich weer laat zien. Ook in de winkel is het weer de baas: zodra het richting de 30 graden gaat, is het barbecueschap snel leeg. Voorbereiden op een etentje in de buitenlucht moet makkelijker zijn, vindt Siemens. Met hyperFresh introduceren zij een functie in de koelkast die etenswaren tot drie keer langer vers houdt. Samen met de andere slimme functies van deze koelkastenreeks en een aantal handige tips van huishoudexpert Emile Bode*, wordt de koelkast de redder van de Nederlandse huishoudens en gaat Siemens voedselverspilling tegen.

Inslaan maar
Als de temperaturen stijgen, halen Nederlanders snel alle barbecuebenodigdheden en -producten in huis. Bij een koelkast die groot genoeg is én die eten langer vers houdt, kun je eerder en meer eten inslaan. Dat betekent nooit meer jouw favoriete barbecuevlees mislopen bij de boodschappen of noodgedwongen weggooien doordat het een dag langer blijft liggen door onverwachte regen.

De hyperFresh vershoudlades in Siemens koelkasten zorgen ervoor dat vlees, vis, groente en fruit tot drie keer langer vers blijven. Met de iSensoric-technologie stelt de koelkast op basis van acht sensoren zelf de ideale temperatuur in. Ook de luchtvochtigheid kan in de groente- en fruitlade ingesteld worden voor het ideale klimaat. Functies als superCooling en superFreezing zorgen er bovendien voor dat de inhoud van het koel- en vriesgedeelte supersnel weer op de juiste koele temperatuur is.

Houd het hoofd koel
Met de juiste technologie en functies kan een koelkast vaak beter ingezet worden om voedselbederf tegen te gaan en eten langer vers te houden. Maar er zijn meer handigheidjes om de koelkast optimaal te gebruiken, die vaak makkelijk toe te passen zijn.

Emile Bode, een echte huishoudexpert met jarenlange persoonlijke en professionele ervaring, deelt nog een aantal mooie tips om de koelkast een echte familievriend te maken:

  • Leg producten die het snelst bederven niet achterin, maar juist in het zicht. Bijvoorbeeld in een ‘eet-mij-eerst-bak’. De hyperFresh-lades van Siemens bieden hiervoor ook uitkomst.
  • Zorg ook dat je overzicht hebt in de koelkast door hem slim in te delen. Ben je geen organisatietalent? Dan biedt een koelkast met goede verlichting uitkomst: als iedere uithoek evenredig verlicht is, zie je nooit meer etenswaren over het hoofd.
  • Stinkt je koelkast omdat eten toch iets te lang is blijven liggen? Los twee aspirines op in een glas water en zet het glas in de koelkast. De geur is zo verdwenen! En om vieze vlekken te voorkomen op de glazen plateaus, kun je er matjes van silliconen op leggen.
  • Maak de koelkast eens in de drie maanden schoon met allesreiniger en huishoudsoda om geurtjes en viezigheid tegen te gaan. Vergeet daarbij niet het rooster aan de achterkant stofvrij te maken – dan wordt de energie beter afgevoerd.
  • Bewaar alleen in de koelkast wat erin bewaard moet worden: voeding die niet in de koelkast bewaard hoeft te worden, bederft vaak sneller onder koude temperaturen. En dat is niet goed voor de overige etenswaren…
  • Groot gezin? Dat betekent veel boodschappen tegelijk. Er zijn koelkasten met 480 liter inhoud, dus voor ieder gezin een formaat naar wens.
  • En heb je geen ruimte voor een extra grote koelkast in de keuken? Dan zijn er allerlei slimme manieren om ook een kleinere koelkast praktisch in te richten om extra ruimte te creëren. Denk aan magneten bevestigd aan het ‘plafond’ in de koelkast waar flessen met een dop aan hangen of een draaiplateau met daarop allerlei potjes en flesjes.
  • Ten slotte: neem een koelkast die echt goed koelt. Koelkasten van Siemens hebben bijvoorbeeld het multi Airflow-systeem waardoor de hele koelkast evenredig gekoeld wordt.

koelkast siemens binnenzijde

De hyperFresh koelkasten zijn zowel vrijstaand als voor inbouw verkrijgbaar op de reguliere verkooppunten.

*Emile Bode is een van de bekendste huishoudspecialist van ons land. Van 2001 tot 2016 schreef hij een populaire wekelijkse column in De Telegraaf.

Over Siemens
Siemens is het toonaangevende Duitse merk op het gebied van huishoudelijke apparaten en bepaalt de nieuwe wereldwijde normen met betrekking tot technologie, innovatie en design. Het productaanbod omvat zowel stand-alone als inbouwapparatuur op het gebied van koken en bakken, wassen en drogen, koelen en vriezen en afwassen. Het assortiment wordt gecompleteerd door consumentenproducten, met een focus op koffie maken en stofzuigen. Al meer dan 165 jaar staat de naam Siemens voor prestaties, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. Siemens is ook een wereldleider op het gebied van de ontwikkeling en productie van resource-efficiënte huishoudelijke apparaten. Sinds 1967 maakt het merk deel uit van het bedrijf BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, gevestigd in München.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *