een nieuwe woning inrichten

Een nieuwe woning inrichten

We zijn druk bezig met de aankoop van een nieuwe woning. Jeetje ondanks dat ik in de woningmarkt werkzaam ben blijft het een spannend traject. Zeker in deze tijd want de markt gaat snel. Wachten zit er op dit moment niet in want wie wacht is zijn droomhuis eigenlijk alweer kwijt. En naast haast heb je vaak ook een beetje extra geld nodig. Bij vele om ons heen hoor ik dat er toch flink overboden wordt. Zo hoor ik van collega’s in Almere dat ze daar geen vraagprijs maar een vanaf prijs hanteren en dat bij zelfs bij een appartement van € 140.000,- er € 10.000,- overboden wordt. Gelukkig is de woningmarkt in mijn gemeente nog niet zo over de kop al gaat het er wel steeds meer op lijken. 

Maar het is gelukt dus we mogen gaan woonshoppen. Want we gaan naar een grotere woning en elk kind krijgt zijn eigen kamer dus er wordt veel op pinterest gekeken, langs Ikea gegaan en plannen gemaakt. Super leuk om dit samen met de kinderen te doen. En gaaf om te zien wat voor visie ze hebben. Zo zijn de kamers niet super groot dus ze moeten praktisch en slim met de ruimte omgaan. Mijn oudste heeft het al helemaal uitbedacht. Zijn bed wort gelijk een bank en op zijn bureau komt een scherm welke hij zowel als tv als gamescherm kan gebruiken. Ook wil hij boven zijn bureau kasten ophangen waarin hij veel kan opbergen. Lang leve Ikea voor dit soort ideeën.

Zolder verbouwen

Een van de dingen waar we zelf mee bezig zijn is de zolder. Want daar komt een dakkapel dus we kunnen de ruimte nog niet zo goed inschatten. Hoeveel ruimte hebben we straks voor een badkamer. Een kleine badkamer is voldoende maar wat kan er dan allemaal in. Voor nu hebben we besloten om gewoon het huis te betrekken als de kinderkamers en woonkamer klaar is en daarna gaan we wel verder kijken hoe we de zolder gaan inrichten. Ideeen en tips zijn van harte welkom. Foto’s nog veel meer 😉

Ik hou je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *