Een nieuw interieur financieren?

Je hebt een nieuw interieur nodig, om welke reden dan ook. Zet op een willekeurige avond de televisie aan en je valt met je neus in programma’s als VT wonen – weer verliefd op je huis, verbouwen of verhuizen of eigen huis & tuin. Daar gaat je inspiratie toch direct van borrelen?! Met een nieuw interieur kunnen flinke kosten gemoeid zijn, kosten waarvoor niet iedereen zomaar de middelen beschikbaar heeft om deze te kunnen betalen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je zelf niet over de financiële middelen beschikt om een nieuw interieur te betalen, zijn er verschillende mogelijkheden. Wij zetten deze voor je op een rij:

  • Sparen tot je wél over voldoende financiële ruimte beschikt
  • Koop op afbetaling of betalen in termijnen
  • Een consumptieve lening aanvragen

Sparen

De beste en meest verstandige manier is net zolang sparen totdat je over voldoende financiële armslag beschikt om je aankopen te kunnen doen. Je interieur met eigen (spaar)geld betalen heeft als grootste voordeel dat je alleen de aanschafkosten betaalt en niet, al is het gespreid, ook nog eens rente over het benodigde bedrag.

Koop op afbetaling

Wanneer meer tempo vereist (of gewenst) is, is koop op afbetaling of betalen in termijnen een optie die door veel (woon)winkels aangeboden wordt. Klinkt snel, aantrekkelijk en handig, maar bedenk goed dat de rente die je betaalt over je aanschaf op kan lopen tot het wettelijke maximum van 14% op jaarbasis.

Een lening aanvragen

Een consumptieve lening aanvragen is ook een mogelijkheid wanneer je niet de luxe van tijd hebt om te sparen. De rentes, en daarmee de kosten van een lening, liggen over het algemeen een stuk lager dan bij koop op afbetaling. Daarnaast is een lening op ieder gewenst moment boetevrij aflossen.

Het aanvragen van een lening offerte kun je gratis en geheel vrijblijvend online doen en verschaft je duidelijk inzicht in jouw mogelijkheden. Je hebt hierbij de keuze uit twee leningvormen, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Op onze website lichten we deze leenvormen graag verder toe.

Ben je benieuwd geworden en wil je weten wat je exact per maand aan een lening betaalt? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan bij Postkrediet, wij helpen je graag verder!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *