design meubelen

5x tips voor het kopen van design meubels

Veel mensen kopen hun meubels bij goedkope winkels. Ik deed dat ook! Waarom? Je hoeft niet lang te sparen, als je het weggooit is het niet zo erg en om de paar jaar kan je een nieuw interieur bij elkaar shoppen. En dat kan eigenlijk niet meer in deze tijd van duurzaamheid en bewust omgaan met grondstoffen. Dus is het belangrijk dat we met zijn allen gaan voor kwaliteit over kwantiteit! En bij meubels komt dit er op neer dat ik ging kijken naar design meubels. Oftewel meubels waar ik dan iets meer voor neerleg, maar wel jaren van kan genieten!

Heel wat mensen kopen liever snel, maar dan gaat je interieur je ook snel vervelen. In dit artikel geef ik je een paar tips hoe ook jij een prachtig interieur kunt samenstellen met design meubelen waar je jarenlang plezier van hebt.

Oriëntatie als startpunt

Het eerste wat ik heb gedaan, is kijken naar welke design meubels ik graag zou willen in mijn huis. Waarom is dit handig? Omdat je op basis hiervan kunt gaan sparen en weet hoeveel geld je nodig hebt. Ik had besloten dat ik een mooie tafel wilde, een design bank en, jawel, een goede kwaliteit matras. Na jaren van leven in studentenkamers met slechte matrassen vond ik wel dat ik dat had verdiend.

En toen? Toen gingen we naar de woonboulevard. Eens kijken wat dat nou allemaal kost en welke merken mij aanspreken. Na wat woonwinkels te hebben bezocht wist ik ongeveer wat ik wilde en wat ik ervoor uit wilde geven. Ik had mijn zinnen gezet op een bank van Linteloo en sowieso een Auping matras, qua tafel was ik er nog niet uit. Oké, oriëntatie done!

Stel een realistisch budget op

Volgende stap is het maken van een budget. Het matras wat ik voor ogen had was €600,-. De bank mocht maximaal €2000,- kosten en de tafel ook iets in die categorie. Bij elkaar kwam ik dan op €4500,- uit als te sparen budget. Elke maand wilde ik dan €250,- sparen en mijn vakantiegeld ging ook bij dit potje, dan was ik binnen een jaar klaar met sparen. Het matras moest minimaal 5 jaar mee, de tafel en de bank minimaal 10 jaar. Dan waren de jaarlijkse kosten voor mijn interieur rond de €500,- en als ik het toch zat was kon ik het ook nog met een flinke restwaarde verkopen!

Ga voor tijdloos in plaats van trendy

Wat je veel ziet bij interieur blogs is dat het basis interieur vaak heel tijdloos is en de accessoires juist heel trendy zijn. Op deze manier je interieur inrichten zorgt ervoor dat je het niet snel zat wordt. Die fluwelen bank is voor nu supergaaf, maar over vijf jaar (als je misschien een huisdier of gezin hebt) is dat toch niet de makkelijkste stof om schoon te houden. Je ziet het ook vaak bij steigerhouten tafels. Ze zijn echt prachtig, maar vaak wel wat grof en je zal de eerste niet zijn die wekelijks splinters moet verwijderen. Toch wel dingetjes om aan te denken! Kies dan ook voor een interieur in een stijl die je al jaren leuk vindt, dan is de kans klein dat je na 2 jaar al toe bent aan een metamorfose.

Roep de hulp in van een interieur expert

Heb je moeite met het samenstellen van een droominterieur? Je bent niet de enige! Heb je besloten welke bank je gaat kopen, maar weet je niet welke salontafel daar een mooi geheel van maakt? Op naar de specialistische woonwinkel it is! Ik heb heel veel hulp gehad aan de adviezen van Plaisier Interieur in Ridderkerk. De meeste woonwinkels die design meubels verkopen, kunnen je voorzien van gratis interieuradvies, aarzel dan ook niet om een afspraak te maken!

Kijk ook naar outlets

Interieurstukken van goede designmerken gaan tientallen jaren mee. Soms moet er iets gerepareerd worden, maar zelfs dan kun je er nog tientallen jaren plezier van hebben. Gaat het je niet lukken om een budget op te stellen en een x bedrag per maand te sparen? Er zijn ook andere manieren! Vintage, tweedehands of tijdens de sale en in outlets. Kijk dan ook altijd eventjes rond in de afprijzing hoekjes van interieur winkels.

Mijn interieur is gekocht en elke dag geniet ik van mijn bank, tafel en matras. Voor mijn tweede upgrade ronde ga ik op zoek naar mooie design stoelen. Heb jij nog tips voor het kopen van design meubels?

1 thought on “5x tips voor het kopen van design meubels

  1. Bedankt voor het delen van de tips over het kopen van design meubels. Ik ga binnenkort verhuizen en zou graag willen investeren in een mooie eettafel en bank. Inderdaad slim om voor een tijdloos design te gaan. Ook ga ik nadenken over mijn budget. De prijzen lopen natuurlijk erg uiteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *