dutch design

Dutch Design met mediterraan randje

Designlamp No.35 Pine is geïnspireerd op de dennenappels van de pijnbomen die veelal groeien in mediterrane landen. Door de fantastische constructie – zonder bevestigingsmateriaal – is deze lamp al een plaatje op zich. Hij komt echter pas echt tot zijn recht wanneer het licht er door valt. Het ontwerp mag dan mediterraan ogen, het is 100% Dutch Design.

Rotterdams glorie
Het creatieve collectief Sober Industries uit Rotterdam is het brein achter de No.35 Pine. De multi-disciplinaire kunstenaars zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van creatieve concepten en kunstprojecten op velerlei vlakken, van beeldhouwen tot visual storytelling tijdens custom stage shows. Als het de harten of hersenen maar raakt. Voor Het Lichtlab ontwierpen zij de Pine, designverlichting verkrijgbaar als hanglamp en als tafelmodel in twee varianten.

Lasergesneden en handgemaakt
De onderdelen van designlamp No.35 Pine worden met een laser uit hout gesneden in het artist lab van Sober Industries. Door de hitte van de laserstraal ontstaan zwartgeblakerde randen, welke een stoer contrast zijn met het blanke hout van de ‘schubben’. De lamp wordt – kosten- en milieubewust en zoals het slimme, creatieve ontwerpers betaamt – zonder lijm of ander bevestigingsmateriaal in elkaar gezet.

“Het juiste licht maakt alles bijzonder”
Het Lichtlab maakt gebruik van eigenzinnige materialen voor hun collectie verlichting voor de designliefhebber. Alle lampen worden ontworpen en geproduceerd in Nederland. De No.35 Pine past daarmee prima tussen de andere ontwerpen van het label.

Creëer het juiste licht! www.hetlichtlab.nl

dutch design lamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *